måndag 31 maj 2010

Vansinnesdåd mot Ship to Gaza


Jag hittar inte ord för vad jag känner. Israel har visat sitt rätta ansikte. Attacken mot båten i morse resulterade enligt radions rapportering i 10 döda och 60 skadade på båtarna. Jag pratade just i telefon med min syster i Israel. Där rapporteras att det är 20 döda på båtarna, kanske är det något bakvänt propagandaförsök att öka sina militära framgångar. I övrigt har censuren satts in och i Israel får man inga bildrapporter i media.
Jag har under morgonen haft radion i ena örat och flera av båtarnas livestreamkanaler på datorn i olika fönster. Här är engelska aljazeeras rapport. Jag är skakad. Bilderna från den turkiska båten är vidriga.

Här är Mikael Löfgrens rapport i P1 Morgon.

Nu måste väl världen vakna. När man med så grovt våld angriper en fredlig hjälpsändning där det finns många barn och gamla helt försvarslösa människor över 80 sjömil utanför Israeliskt territorium. De sköt även på sovande människor läste jag på witnessgaza.com.

Demonstration i kväll 31/5 18.00 på Sergels Torg med dessa paroller:

Allt stöd åt Ship to Gaza.
Bryt Blockaden.
Frige våra fängslade kamrater.
Den svenska regeringen måste fördöma Israels piratverksamhet och försvara rätten att segla på internationellt vatten.

3 kommentarer:

Eva H-höjden sa...

Jag fick just ett sms om saken - å herregud man mår illa

Emma R sa...

Åhhh, detta inlägg satte text på hur jag känner det. Helt galet!!! :-/ Hade jag varit i Stockholm hade du fått sälskap av mig på demonstrationen. Kram

Lisette sa...

Bara helt vidrigt. Hela dagen har man bara återkommit till detta.