måndag 3 maj 2010

Surtanten på morgonpromenad

Efter ännu en jobbnatt på ateljén tar vi dagens första promenad. En sån här vårmorgon är det fantastiskt att komma ut en stund före frukost. Hemma hade Ylle fått springa ut ensam i trädgården.

Många hundar var ute så dags och vi fick flera tillfällen att träna möten. Det går fortfarande bra. När vi strök förbi staketet på hundparken i Vita Bergen kom två morrande Salukis fram. Ylle spände sig lite och morrade tillbaka. Hundägaren kom fram och frågade om vi ville komma in. Efter en stunds småprat då jag sett att de lugnat sig och att det var två sansade hanhundar, vågade vi oss in. Ylle skötte sig utmärkt och lät sig nosas i bak av de försiktiga herrarna. Sen brydde de sig inte om varandra. Stjärna i protokollet!

I södersluttningen blommar Magnolian.

I morgon kväll, 4 maj 19.00 hyllas den av Magnoliasångarna. I handelsträdgården intill kan man då få köpa kaffe och våffla. Det blir vårtal och Magnoliapriset delas ut.

Fåglarnas slumkvarter i parken.

Kejsarkronorna blommar redan...

... och pepparroten har blivit så här stor. Gödd av hundarnas flitiga kissande.

Tänk om man kunde få bo här. Det ser faktiskt ut att vara ledigt.

Ett par hundmöten till blev det. Först blev vi utskällda av en liten dvärgspets. Ylle låtsades inte ens se den. Sedan kom en dam med två mellanpudlar och frågade om vi kunde låta hundarna hälsa. Bra träning. Ylle höll sig lugn, men aningen spänd, intill mig och lät sig nosas på.
Summa sumarum, jag får nog sluta kalla henne surtant snart.

4 kommentarer:

Christina sa...

Duktig Ylle :)
Den där lilla stugan - är inte det Hasseåtages gamla stuga eller är jag ute och cyklar? Likt var det i alla fall.

Det är verkligen bästa tiden på året nu, och Vita Bergen är så vackert.
Har du kollat inne i kejsarkronorna? Om inte så gör det nästa gång så ska du få se på något intressant, om du nu inte visste det sen förut ;)

Jessica sa...

Vilken rolig skuggbild!

Emma R sa...

Jag ser att våren verkligen anlänt till huvudstaden! Härligt. Längtar efter att löven ska spricka fram på björkarna. Idag flddrade det snöflingor i luften... Men snart så, blåsipporna har iallafall börjar smyga sig fram.

Va bra att Yllisen är så duktig!, och du som tränar henne :-) Keep up the good work!

Kram Emma

Kesu sa...

Jag associerade preics som Christina (kommentatorsoulmaten) till Hasses å Tages skrivstuga. Har varit där en gång, men minnesbilden är suddig. Intervjuade Hasse om hans spillslips ;)

Duktiga Ylle, ingen surtant längre!