lördag 22 maj 2010

Oaser på Söder

Dagens morgonpromenad bjöd på fågelsång, hundmöten och luften fylld av dofter från alla blommande träd. Ner från en kulle i Vitabergsparken kom två små hundar rusande. Deras mattar satt på en bänk med ryggen till och hade inte en aning om vad deras hundar hittade på.

Ylle blev omringad och undersökt. När hon tyckte det räckte fräste hon till lite, men återtog lugnet snabbt. Mattarna vaknade dock till och började ropa på sina hundar. Jack Russelkillen var lydig, men den lilla Affenpinschern ville hellre följa med oss. Ylle och jag blev tvungna att traska upp för branten till tanterna med lillhunden innan vi kunde gå vidare.

Ylles barndomskompis Loranga och hans matte hade tipsat om fina kvarter mellan Lilla och Stora Blecktornsparken, så vi gjorde en upptäcktsfärd dit.

Här skulle inte vara dumt att bo. Men husen är SKB-hus, så det är nog många års köande för det.
Fina oaser mitt i stan.

Vi såg dagens andra hackspett.

Sen gick vi "hem" till ateljén och jag målar vidare på den oändliga uppgiften. Nu har jag nääästan hunnit klart med alla substantiv. Bara verben och adjektiven kvar. Ska vara klar om en vecka, pust.

1 kommentar:

Mira sa...

Så lustigt... Jag har också gjort en walk about på Söder och kom hem med tjogtals bilder. Hann dock inte med Blecktornsparken den här gången...

Vilken spännande grotta! Och kunde inte tantaloran hämtat sin dogg själv?