onsdag 20 mars 2013

Vägen västerut

 Apollo Bay om morgonen. Nästan ensam på stranden.

 Så småningom kom ett par som övade på att surfa. Ingen av dem lyckades ställa sig upp. Snäll strand för såna övningar. Lagom vågor och inga vassa stenar.

 Har man något att äta, upptäcks man av måsflocken.

 Hallå där snåljåp! Jag väntar!

 Nu ger jag upp.

 Något som liknar vår ängsull växer ymnigt nära stranden.


Efter någon timma på stranden gav vi oss av västerut. Här är väldigt torrt. Fåren har samma färg som torrgräset.


Några kilometer senare hamnar vi i en "regnskog".  Vi stannade vid "Mait's Rest. Namnet kommer från områdets första skogvaktare Maitland Bryan. Han brukade låta sin häst vila på det här stället under sina inspektionsturer.


En fallen jätte. Svårt att förmedla trädets storlek, men om man jämför med trädet på nästa bild får man en uppfattning. När vi vandrade vidare utefter stigen såg vi flera mycket större träd.


 Jätteormbunkar. Här var det ganska mörkt och svårt att fotografera. Färgerna blir lite konstiga. Här var också en smula kyligt i skuggan under bladverket, jämfört med torrlandet vi farit igenom tidigare.Gott om svamp.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Fina bilder som alltid karin :) Ni ser ut att trivas.

Läste ut boken jag fick i julklapp. Den var en riktig fullträff och slutet fick en att riktigt undra vad som egentligen hade hänt. Tack för den :)

olgakatt sa...

Subtropisk skog? Det ser oerhört frodigt ut och trädormbunkarna är pampiga. Såg sådana på Madeira förra året och älskar dem särskilt i stadiet innan de rullat ut bladen. Å, vad jag skulle vilja ha litet av den temperatur ni tycka ha....

reneesfotoblogg sa...

Fåren måste vara födgeni som kan överleva på det torra gräset.

Lisa Jönsson sa...

Ni verkar hitta många spännande anhalter!! När är det ni åker hem? Hur långt har ni åkt med bil och har ni något slutgiltigt mål? Kraaam!! Längtar efter er!!

Karin på FOX sa...

analoguepsychosis, Hej. Tet tog en stund innan polletten trillade ner. Kul att du gillade boken. Märklig och spännande.

Olgakatt, Ja subtropisk skog är nog en bättre benämning än regnskog. Konstigt att två så olika klimattyper kan finnas så nära.

Renee, Ja stackarna. Men nu kommer hösten och med den regnväder, så det blir bättre ur fårsynvinkel.

Lisa, Vi har bara en ungefärlig aning om vart vi ska. Håller oss inom delstaten Victoria. Har varken sett koalor eller kängurur än, jo en överkörd swishade vi förbi, så nu tror jag vi letar oss till nån nationalpark. Vi lämnar tillbaka bilen på tisdag nästa vecka och flyger hemåt på onsdag.

heidi sa...

Så roligt det är att läsa och se bilder från er semester!