fredag 29 mars 2013

Skrotbilar och sköna cyklar
 Efter vildmarksupplevelserna drog vi oss österut inåt landet. I en vägkorsning stannade vi till vid en stor tomt med skrotbilar. Mitt bland dem stod en häst och tittade på oss. Det här skulle min vän Emma gilla tänkte jag.


 Vi rullade vidare. Jag fastnade för ett förfallet hus och bad Lennart sakta in. Stod det inte någon där bland buskarna?


Jo minsann. Ibland är det bra med zoom på kameran! Man kan använda den som kikare. Kängurun verkade lika nyfiken som jag.


I staden Ararat, som namnet till trots inte ligger bland bergen, stannade vi för natten. Vi tog in på Ararat hotell. Det byggdes på 1800-talet, men byggdes till och fick sin "moderna" fasad i början av 30-talet. Fulsnyggt och med viss charm. Inte många moderniseringar har gjorts sedan 30-talet. Toalett och badrum i korridoren. Man kunde lätt föreställa sig hur tjusigt det varit på den tiden.


Vi åt frukost på ett bageri som vanligt. Det är ibland svårt att hitta god och bra frukostmat när man är ute och reser. Här i Australien verkar man gilla söta bakverk väldigt mycket. Det är inte det jag är sugen på.


Bordsgrannen gav oss sin tidning när han gick. Vi fick lite perspektiv på vår upplevelse av att det blåste mycket häromdagen. Ett tiotal mil från oss hade detta hänt:


Flera tromber hade dragit fram och förstört städer. Men vi läste om en positiv tromb också. En riktig stålfarfar. Herr Singh, Turban Tornado 101 år gammal, ställer upp i ett 15 kilometerslopp "Run for the Kids". Vid 92 års ålder slog han maratonrekordet för löpare över 90 med 58 minuter. Då sprang han på 5 timmar och 40 minuter. När han var 100 år var han den äldste som sprungit ett maratonlopp. Nu för tiden har han slutat springa tävlingar, han ställer bara upp på välgörenhetslopp.


 Vi brukar alltid hamna i andrahandsbutiker. Här kommer en liten bildserie med vad vi hittade i Ararat.4 kommentarer:

olgakatt sa...

Pax för gungKängu!

Hästen ser väldigt trevlig ut men jag ryser när jag ser att den går omkring bland skrot. Hästar är ju specialister på att skada sig!

Vädrets makter är i många delar av världen inte nådiga. Gudrun och Per kan dra nåt gammalt över sig i jämförelse med sånt som Katrina och Sandy och australiska tromber.

Lisa Jönsson sa...

Å va mycke fint ni fått se! Kängrun på den övergivna gården! Som i en film :) Gillade den första trehjulingen med en liten låda bak. Så fint att den var prickig! Va det dyrt? Antar att ni fått med er endel hem ;)

Emma R sa...

Oh vilka syner!!! Hästar, skrot, exotiska djur och gambilar!!! :-D Ni verkar ha en fantastisk resa. STOR kram och Glad påsk till er!

Pettas sa...

Gungkängurun är kul men förstås logisk när man betänker var den befinner sig.
Den levande känguru-bilden är underbar. Vilken kontakt ni fick!