onsdag 13 mars 2013

Brudpar och måsar

Efter ett mycket intressant möte på Ross House i Melbourne, där vi träffade medarbetare i flera "Self Advocacy groups", som jag kommer att skriva lite om i ett senare inlägg, drog vi till Brighton Beach.
De första av den en långa raden av små färgglada strandhytter byggdes 1862. Under 1970-talet hotades de av rivning, men efter en medborgaraktion räddades de och räknas idag som byggnadsminnesmärke.

 Det blåste rejält och luften var inte längre värmeböljevarm, men böljorna lockade likaväl.


Man kan tro att jag är besatt av måsar, men det är i själva verket så att måsarna så modigt och självsäkert ställer upp som modeller. Några andra fåglar hinner jag helt enkelt inte med att knäppa, fumlig och trevande med kameran som jag är. Så idag får ni stå ut med ett litet urval av alla måsbilder .

Här sitter Lennart och språkar med Magnus Tiderman och Kristina Szönyi, som är våra ciceroner den här veckan. Magnus jobbar som gästprofessor på Latrobe University, dit vi ska imorgon.


Den här stranden är ett populärt ställe för brudpar att bli fotograferade vid. Ibland gifter sig folk också på stranden, mitt bland kite-surfare och badgäster, berättade Magnus och Kristina.
Lennart och jag avslutade eftermiddagen i St Kilda. En annan stadsdel med lång beach. Här finns ett gammaldags Tivoli. Luna Park. Idag var det stängt. Det kanske bara är öppet på helgerna... Vi var inte ledsna över det och tog en promenad och stillade hungern på en av alla små restauranger.

Vi fönstershoppade lite. Lennart hade inte hunnit köpa några badbrallor, som den uppmärksamme kunnat se på någon av bilderna här ovan. Vi blev dock inte så sugna på de här.

2 kommentarer:

Mian sa...

Härligt inlägg!
Finfina bilder!
Sånt här gillar jag skarpt.
Ha en fortsatt skön resa.

Pettas sa...

Äntligen slapp jag in!
Jag har rivit mitt hår några dagar, försökt ta mig in till dig men Error har lyst upp min plågade blick.
Nu tar jag igen vad jag har missat.
Lika skarpt som Mian, gillar jag allt det här.Jättefina bilder
Ha det allra bäst och njut för fulla muggar
Karin