tisdag 3 juli 2012

Iväg


 Nu har yngsta dottern farit iväg på äventyr. Jag lämnade henne och kompisen på en mack söder om Linköping i lördags. Målet är Summer Jam i Köln. 


Medan jag rullade iväg hann de fråga flera långtradare om lift, men det tog några timmar innan de fick napp. Första liften tog dem ända till Hässleholm. Jag har fått livstecken från Köpenhamn, där de "couch-surfade" och tittade på finalen i fotbolls-EM.


Jag håller mig till mer jordnära aktiviteter i ett helt annat tempo.


Landen har flera år lämnats åt fritt växande. Nu ska här bli ordning på torpet igen.


Det går alldeles för fort. Citrontimjan blommar redan. Mynta av olika sorter och smultronskott har spridit sig överallt.


Squashen växer så det knakar.


Här är mitt dagsverke idag. Grässvålen hade helt gömt plåten som ska inrama odlingarna. På vänstra sidan lassar jag helt bryskt bort grästorvorna. På högra sidan, som fordom var en prydlig odling, försöker jag pilla loss gräslökar en och en ur virrvarret. Lite som meditation. En decimeter i taget.


Nu är det mitt i natten. Månen målar vågsvall bland molnen. Godnatt!

5 kommentarer:

Lisa sa...

Åh va jag längtar till landet när jag ser dina bilder! Här har det regnat hela dagen så det är fuktigt och lite kyligt. Och inte finns det någon varm filt att svepa in sig i. ;-) puss på er!

reneesfotoblogg sa...

Sniglar?

Pettas sa...

Det går alldeles för fort, så känns det ja. Ändå har du kommit mycket längre än vad vi har. Squashen är min oro...jag pratar med den alla dagar, säger att den skall växa sig stor...men inte ännu
Härligt är det likafullt med sommar

Karin på Pettas

olgakatt sa...

Visst är det härligt i allt det gröna nu! Och meditation blir det när man får jord under naglarna - och knak i ryggen....
För att inte tala om belöningen under potatisblasten!

Karin på FOX sa...

Lisa, Det är väldigt tomt här utan er. Bara Lennart och jag... och så Ylle såklart. Hade inte trott att man kunde frysa i Recife... utom i kalla duschen. Tänker på er.

Renee, Bara små långsamma svarta skogssniglar som tur är. Vågar inte ta med något som varit i jord utan kruka hemifrån hit till landet.

Pettas, Vi satte vår squash så tidigt och hade tur med vädret. Jag har två sorter, en liten rund sort ligger lite efter den vanliga.

Olgakatt, Som gammal scout som lärt mig "personliga mått" dvs att bedöma sakers storlek utifrån sin egen kropp, är den svarta randen under naglarna mitt mått på en millimeter. Potatis ja... är det fortfarande chans att få skörd om man börjar sätta nu?