onsdag 1 september 2010

Stark burk

I lördags köpte vi en burk surströmming, min syster och jag. Men när vi kom hem sent på kvällen från arbetet med Tårtans hus var vi alltför trötta.
Igår blev det äntligen av. Det höll emellertid på att gå om intet i alla fall. Vi hade slagit på stort och valt filéade strömmingar. Burken hade så kraftig plåt att ingen av våra burköppnare bet. Som tur var hittade jag en gammal ölöppnare och kunde nagga upp den.

Underbart goda var de. Vi skålade för Tårtan. Förra sommaren var han med när vi åt surströmming. De här strömmingarna var inte riktigt mogna dock. Alla burkar i butiken var alldeles platta. Nu ska vi köpa ett lager att ha till nästa år... då blir de nog perfekta.

3 kommentarer:

Ting o Tankar sa...

Surströmming... alla verkar har en åsikt om denna maträtt.
Jag kan inte uttala mig. Har aldrig smakat.

Ha en bra onsdagkväll. =)

Emma R sa...

Urk på Burk... ;-) KRAM!

Kesu sa...

Haha! Sådär gör de riktiga hårdingar, köper i år en burk för NÄSTA år. Det har jag aldrig riktigt vågat, även om jag gillar surströmming.

Vårt kylskåp pajade i helgen. I dag rensade vi ur det och satte in en ny termostat. Surströmmingsburken - från närdå? - var rejält rund. Den gick i sopen. Kanske skulle jag ha sparat den till dig ;)