lördag 28 augusti 2010

Somt kommer till användning

Ett blogginlägg av Lisa på "Nästan & Klart" påminde mig om en artikel jag läste häromdagen i en av tidningarna vi hittat i föräldrarnas hus. Det fanns heminredningstidningar även på 50-talet även om de inte var så färgglatt flashiga som dem som översvämmar matbutikernas ögongodis-tidningshyllor nuförtiden. Då innehöll tidningarna mer att läsa. Nu blir jag mest irriterad över den pliktskyldiga intetsägande, felstavade, särskrivna, slarviga texten i den här kategorin tidningar.
Och vilka fina illustrationer! Tyvärr hittar jag ingen byline med illustratörens namn... det var de slarviga med då. Artikelförfattaren finns förstås angiven: Ann-Marie Lagercrantz.

Kul att läsa bildtexten: "Stolparaden, på sista rastplatsen innan soptippen, talar sitt eget språk om moderna nycker. Om tjugo år står måhända våra 50-talsstolar på detta möblernas ålderdomshem."
De skulle bara vetat hur eftertraktade de skulle bli så småningom. Jag är jätteglad att stolarna från Tårtans och Britas hem, som Lisa berättar om i sitt inlägg, hamnar i ett väl bevarat 50-talskök i ett K-märkt 50-talshus.

2 kommentarer:

Maya sa...

Jag gillar rubriken 'Förakta inte det halvgamla' det är precis vad man brukar göra, det gamla är kult och de nya är hippt medans det halvgamla ofta kastas, även fast vi vet att det också kommer vara kult en dag :)

Jessica sa...

Håller med Maya. Så är det!

Teckningen är jättefin. Jag funderar på om det kan vara Lena Larsson..? Hon brukade skriva LL i högra hörnet.