fredag 24 september 2010

Bonad

Efter en kort sejour hemma för att rida är Ylle och jag tillbaka på landet i Lakvik. Kvällen började med ett möte med Björsäters hembygdsförening där vi pratade om statartiden. Väldigt intressant. Bara två egendomar i trakten hade haft statare, övriga jordbruk hade mest torpare som extra arbetskraft.
När vi kom tillbaka till Lakvik övertalade Ylle mig att vi skulle flytta in i den mexitegelsfula vinterstugan... lite ljusare och varmare och med TV. Nu innan sovdags kollar jag runt i min blogglista och gläder mig åt "skaffaren" som flyttat till Småland och startat en ny blogg: "Ekenäs egendomligheter". Där visar han en charmig änglatavla. Här i stugan har vi en gudlig bonad. Under fotbolls-VM kraschade vår pyttelilla TV och Lennart krisköpte en ny platt. Stor och ful. När den inte används är den kamouflerad i den här bonaden.

3 kommentarer:

Skaffaren sa...

Tack för reklamen :-) Är just nu i Hova och hämtar ett nytt flyttlass.

Mira sa...

Kan jag ana någon sorts symbolik i texten på bonaden och det SONY som skymtar nederst på bilden?

Karin på FOX sa...

Skaffaren: Ja flyttlassen kan bli många, det känner jag till numera.

Mira: Helt oavsiktligt i så fall:) Jag känner mig något kluven till både TV-apparater och kristliga bonader. Nyttjar inte någondera i högre grad. Trots mina morföräldrar som var hängivna frälsningssoldater blev vår familj rätt ogudlig. De var så milda och hänsynsfulla och försökte sig aldrig på att missionera. Jag tycker att vi hittat en funktionell placering av denna fint broderade bonad.