tisdag 15 juni 2010

Jobbarkväll

Sista färgbilden i bautajobbet klar! Som om det var för att gratulera, tågade en sambagrupp förbi i allén.Nu har jag bara ganska många svartvita konturbilder kvar att göra av alla färgbilder. Dem gör jag i Photoshop med wacom-platta. Mina duktiga döttrar har varit bussiga att hjälpa mig att rita såna lite då och då under våren. Men jag insåg att jag inte skulle hinna i tid ändå. Därför kom Lennart på den lysande idén att skicka ett nödrop till Misa för att fråga om det fanns några intresserade tecknarkunniga som kunde göra en blixtinsats. Två killar hörde av sig och fick provrita. Den ene hoppade tyvärr av, men den andre har nu jobbat två dagar här på ateljén. Det har fungerat riktigt bra. Han är "manga-tecknare" som drömmer om att jobba med serier och lärde sig ritplattetekniken på nolltid. Han kommer i morgon också och då hoppas jag att vi med gemensamma krafter ska hinna i mål.
I kväll har det varit rena tecknarindustrin här. Lisa hade redan suttit och jobbat ett par timmar när Misakillen slutade för dagen. Då kom Maya och tog över hans arbetsplats. Tur att vi har tre wacom-plattor i familjen.

Ja, så här blev sista bilden. Den ska illustrera adjektiven "rädd" och "modig".
Själva getabocken träffade jag för ett par år sedan hos en granne till Eva H-höjdens sommartorp. Han var inte ett dugg farlig.

...men påhittig som alla getter. Här har han hittat fodertråget.

Han hade ett lustigt sätt att snutta på sin snopp. Christina skrattade så hon grät.

Sen log han så njutningsfullt med uppdragen överläpp.

1 kommentar:

Christina sa...

He he, jag garvar fortfarande när jag tänker på den getabocken ;)

Vilken fin get du fick till på papperet :) Jag har alldeles nyss tecknat sagan om Bockarna Bruse, så jag har också tecknat getter. Vilka fina djur det är.
Så skönt att du börjar bli klar med det där evighetsjobbet!