fredag 18 juni 2010

Får jag gå hem nu?

Tre nätter i rad har Ylle och jag sovit på jobbet. Nu håller jag på med efterarbete och sitter och spar om alla mina bilder från photoshop till TIF för att leverera dem. Ögonen går i kors. Kunden har tipsat mig om ett bra sätt att skicka bilder. Jag skickar ju flera hundra megabyte i taget. På siten Sprend kan man ladda upp stora filer och ange vilken e-mail som ska vara mottagare. De går bara att hämta en gång, sen tas de bort. Mycket snabbt och smidigt... och gratis.

Under evighetsjobbet har jag roat mig med att plocka in egna och andras djur där det passat. Till och med FOX-ateljén fick vara med. Ylle sitter i dörren och kikar ut i bilden"bilen står på gatan".

Här har Margaretha på Bastmattan varit bussig att låna ut sin katt Åskar som modell.


Man kan tro att Lisettes och Mians Alice har varit här och nosat, men det är nog snarare en avlägsen släkting. Adjektiven "pigg och trött" var temat. Just nu känner jag mest igen mig i bulldoggen.

Nu kilar jag hem och hoppas träffa Olles Jalmar om han vågat sig ut i regnet.

11 kommentarer:

em sa...

Jättefina bilder!
Hoppas att du får sova flera da'r i ett sträck nu!
Åskar är så mallig över att ha blivit avbildad!
Margaretha

Mian sa...

Åh så kul att Alice får vara med på ett hörn!
Ett helt perfekt val, att du tecknat en cairn som symbol för ordet pigg!

Ordverifieringen blev applob - d.v.s. APPLÅD för dina fina illustrationer Karin!

Lisette sa...

Tackar och bugar gör vi både Alice och matte! Glad midsommar på dig Karin.

Ting o Tankar sa...

Vilka fina bilder!!!

Emma R sa...

Du är så grym Karin! Både på att teckna och på att "hang in there", detta jobbuppdrag verkar ju ha varit något i mega-hästväg! Jag hoppas det snart är HELT färdigt så att du kan ta en avkopplande tur och bara hänga i en hängmatta någonstans! Kram till dig!

Kesu sa...

Det kan också vara Alice fästman Lelle R med sin synnerligen oborstade mustasch ;) Hur som så är alla djuren kalasfina. Jag känner mig också som bulldoggen, som jag tycker du fångat på penselpricken.

Grattis till att mastodontjobbet snart är klart! Hoppas du får sommarlov sen och kan vila ut. Varför inte i Lisettes hängmatta?

Karin på FOX sa...

Tack allihop för vänliga kommentarer och uppmuntran. Jag tror jag klarar mig bra ur det här. Men det har varit synd om Lennart som blivit övergiven mest hela tiden. Stor kontrast från att vi i vintras varit storfamilj med 4 generationer till tvåsamhet där frun till och med snor hunden med sig till jobbet:)

Karin på FOX sa...

Kesu: Du slank in medan jag höll på att skriva. Visst kan det vara Lelle R också. Tänkte allt på honom med när jag målade.

Jessica sa...

Jag som inte bidragit med några djurbilder, gläder mig åt att våra ateljéfönster får vara med. Och penn-krukan! Och Ylle som sitter där och väntar på att vi andra ska komma. Eller KAN det vara så att hon spanar på någon hundkompis i allén...? :)

Hoppas du snart blir klar med megajobbet. Du har ju gjort ett fantastiskt jobb med jättefina bilder!

Marianne sa...

Åh vad fina bilder! Vad duktig du är, man ser riktigt känslouttrycken.

Tack för tipset om den där sajten! Ibland vill folk att jag ska skicka foton, och det är som sagt inte det lättaste ...

Kesu sa...

Oj! Nu när jag läser min egen kommentar inser jag att den kanske låter lite putt som i "jag vill att Lelle R ska vara med på ett hörn". Det var inte meningen! Alice räcker finfint som förebild, tro inget annat!