onsdag 9 juni 2010

Feel it - it is here!

Våra vänner i Soweto har uppdaterat sin blogg. Jag kan föreställa mig hur hela Sydafrika vibrerar av förväntan nu när VM drar igång. På Aftonbladets nätupplaga kan man få en lektion i att blåsa vuvuzela. Det är Thabiso Masilo, en av dem på Blitz Academy som jag bloggat om i ett par inlägg, som demonstrerar. Hoppas att det finns hörselskydd att köpa på arenorna.

Här en bild från mitt besök. Vi har vi stannat för att se den nyrenoverade fotbollsstadion. Thabiso längst till höger.

På Svenska Dagbladets nätsida finns en intervju med Wire och ungdomarna från Blitz Academy.
Till sist, min film med Wire, Thabiso och hela gänget när vi var och hälsade på i höstas. Jag gissar att stämningen nu är minst lika hög!

3 kommentarer:

Marianne sa...

Såg du Korrespondenterna, reportaget om VM i Sydafrika? Jag blev jättearg och har skrivit ett långt inlägg om FIFA och fotboll och Sydafrika : )

Karin på FOX sa...

Marianne: Bra program! Jag såg det just nyss från din länk. Hoppas få höra/se fler liknande reportage nu när Sydafrika översvämmas av journalister. Som också rapporterar om vanligt folks liv och verklighet.
Sen tror jag inte fotbollsbojkott är verkningsfull. Alldeles för många älskar fotboll så utom all gräns. Men tv-program som detta kan vara ett frö till att förändra FIFAs makt.

Marianne sa...

Nej, jag tror inte heller att man någonsin kan bojkotta fotboll, men jag funderar på att skicka mitt inlägg till svenska fotbollsorganisationer. Det är de som måste påverka FIFA.

Nu ska jag läsa vidare och se vad du skriver.