söndag 23 januari 2011

Vinterflyg

 Nånting hände nere på isen. Vi blev förstås nyfikna och sällade oss till skaran åskådare.
 Två skärmflygare med paramotor höll just på att starta. När vi kom hem läste jag på nätet att man kan flyga upp till tre timmar med tio liters bränsle. Bra om vinden är svag. Man kan starta och landa på ganska små ytor. Vi höll oss nere på isen. Alldeles lagom tunt snötäcke för att ge lite fäste när man går och vagnen rullade på bra. För några veckor sedan hade vi behövt pulsa med snö över knäna. Ylle nästan försvann i snön.
 Så här på söndagen när sjön är full av skridskoåkare och andra promenadhundar får Ylle gå med spårlina för säkerhets skull.
 Fågeltornet ute vid Lennartsnäs inramat av frostiga ekar.
Mitt drömhus. Det har jag tittat längtansfyllt på sedan vi flyttade till Kungsängen 1983.

3 kommentarer:

Kesu sa...

Härliga vinterbilder! Att ni har så mycket snö. Det har inte vi. Men sol i dag.

Vem kan tänkas bo i det fina drömhuset, vet du?

Karin på FOX sa...

Kesu, Kunde inte låta bli att lägga ut de här fotona. Man blir så glad och lätt i kropp och själ när solen skiner och det är några minusgrader. Synd att vårt "ishotell" tappat formen. Just en sån dag hade vi sett fram emot att sitta där.
Drömhuset har sedan några år nya ägare som rustat upp det så fint.Jag brukar prata med dem om jag går förbi och de är ute i trädgårn och jobbar. När jag först började spana på huset var det ömkligt förfallet och med igenväxt trädgård. Jag var med i Upplands Bro Konstnärsförening och satt en gång på våra målarturer i strandkanten och målade en akvarell av huset. Undrar vart den tagit vägen...?

Ting o Tankar sa...

Skulle aldrig våga mig upp i luften på det sättet. Tycker det är tillräckligt spännande att sitta i ett flygplan.

Har förstorat upp bilden på drömhuset. Det är väldigt vackert!

Önskar dig en fortsatt fin dag. Kram.