torsdag 13 januari 2011

Snölek

 När första tövädret kom för en vecka sedan kliade det i fingrarna på mina barn. Att vi inte skottat bort snön på altanen på hela vintern gjorde det hela roligare.
 Lisa hade frusit in glassburkar med karamellfärgat vatten.
 Olle byggde en tjusig soffa. Ishotell i Kungsängen?
 Vår badbalja har vi tömt den här vintern. Det är nåt vajsing på cirkulationspumpen. Det tunga snötäcket har fått det förut toppiga kapellet att säcka ihop. Mittpinnen som ska hålla det uppe sticker fram som ett periskop ur snön. Grillen har fått en snöluva och väntar på våren. Komposthinken har inte kommit längre än till stolpen. Ingen har orkat pulsa ut till komposten med den... också den väntar på varmare tider.


 Nu är det tid för snölyktor.
Sedan töade det lite mer och allt blev trist och slaskigt och Lisas snölykta slokade, men nu har det kommit någon decimeter nysnö och  Lennart byggde vidare på den i går kväll. Det är kul att komma hem från jobbet mitt i natten när man möts av en sån fin lykta.

6 kommentarer:

Skaffaren sa...

Tjusigt med en liten borg :-)

Eva H-höjden sa...

Ni har talanger hela familjen! Underbart ishotell!

Ting o Tankar sa...

Fantastisk snölykta! Vackert!
Önskar dig en fin fredag. Kram.

Mira sa...

Snölyktor är väl det enda roliga man kan göra med snö! Toppiga tornet är fantastiskt!

Lisette sa...

Jätteläckert! Attans så synd att det spöregnar i dag, eller det kanske det inte gör hos er? Här är det bara dassigt och trökigt! Ingen idé att ställa ut hinkar till presumtiva kristallyktor här inte!

Karin på FOX sa...

Skaffaren: När det är kramsnö blir maken som ett lyckligt barn.

Eva H-höjden: Ja ishotellet blev fint. Jag hade velat sitta där och fika i solig dagsmeja på ett fårskinn. Men ack vad snön försvinner fort i slasket.

Ting och Tankar: Min fredag... och hela helgen blev fin:) på bloggträff med fyra bloggmadamer i Striberg.

Mira: Det låter som om du längtar till våren. Jag älskar snö så länge det inte slaskar. Till och med att skotta (i måttliga doser förstås)

Lisette: Här smälter det undan som sjutton. Grått och deppigt. Nu får vintern bestämma sig. På eller av, vilket den vill, bara inte sånt här gråväder.