söndag 3 oktober 2010

Korsordsbilder

Jag har fått ett roligt jobb. Varannan vecka gör jag bilder till Storkrysset i Hemmets Journal. Den här veckan kommer mina första bidrag. Dem kan jag ju inte visa här, men ni ska få fundera över vad några andra korsordsbilder kan betyda. Första ordet har åtta bokstäver...


Här kommer nästa kluring på tio bokstäver...

10 kommentarer:

bokhyllan sa...

Måste fundera... hm, klurigt det här... Återkommer.

Karin på FOX sa...

Som ledtråd kan jag säga att bilderna har ett slags gemensamt tema.

Lisette sa...

"Tunghäftad" ???
"tungmetall"??
Hjärnan jobbar för högtryck ;))

Lisette sa...

Glömde mitt förslag på första bilden: Vad sägs om "sjötunga"??

Lisette sa...

Jag har alltså för brått - som vanligt! Min första kommentar gäller alltså bild nr 2 och min andra gäller bild nummer ett Hihi!

bokhyllan sa...

1. tung.... ?
2. tunghäftad ?

Karin på FOX sa...

Ting o Tankar och Lisette:
Tunghäftad var ett bra förslag, men tungmetall var rätt i detta korsord. Lisette, du är en mästare på sånt här, det har jag förstått. Du har rätt även på kobilden. Sjötunga är ordet.
Jag bugar inför er skicklighet båda två!

bokhyllan sa...

Hm, lite klurigt var det... =)
Ha så det trevligt på kalaset!

reneesfotoblogg sa...

Vad roligt!
Vilken tur att jag får mammas begagnade Hemmets Journal. Måste säga till pappa att han inte får lösa det korsordet! Han brukar lämna dom han vet jag gillar att lösa också skriver han några rader på rim ute i marginalen riktade till mig.
mvh R

Karin på FOX sa...

Renée: Gullig pappa du har. Mina föräldrar prenumererade på Allers. Jag minns deras kvällskonversation från somrar på lantstället, när de frågade varandra om korsordstips, halvliggande i sängen. Mest frågor från mammas sida, Tårtan var korsordsräv och klarade det mesta.