lördag 9 oktober 2010

Krumelurens svamptur

Lisa och jag hittade för några veckor sedan en svampskog där det är lätt att ta med sig barnvagn. Vi beslöt att ta med Krumeluren nästa gång. Och det blev av idag.

Hej hallå, det här är kul.

Kom nurå morsan!

Det är Livgardets övningsskog. Här är nåt slags gömsle för krypskytte. I bakgrunden hörs skottsalvor. Jag tror att de stackarna som ska iväg till Afghanistan förbereder sig.

Å, en kantarell. Jag blir pedagogmormor och ropar: Titta en gul! Hm, Krumekuren i nya obekväma stövlar kommer klampande och prickar rätt på. Vi tar den ändå.

Men Krumelurer är lika intresserade av gula löv och tallbarr.

Jag hittar spår av tidigare skjutövningar. Hoppas de siktar åt annat håll idag.

Ganska lyckat resultat av en och en halv timmas strosande. Två halvfulla korgar blir en FULL.

Sen blir det bullbak. Om en vecka ska Krumeluren fira sin ettårsdag med släkten.

Moster skulle bara dansa lite....

Somnade till en stund...

Ylle, som inte fick följa med till svampskogen, hade haft kul på sitt håll. Hon och Olle hade testat Stäketskogarna. Nu är det dags att spola av gyttjan. INTE_lika kul.

Men Berta tröstar efteråt.


Gonatt!

4 kommentarer:

Emma R sa...

man blir svampletarsugen av alla fina svempletarbilder! Jag har sett att skogen är fullproppad av diverser olika svampar, där en del ser lustigare ut än andra. Jag är dock bara säker på gula kantareller och Trattkantareller. Jag måste sätta mig in i svampvärlden mer först. Kul att ni hittade en barnvagnsvänlig skog. Krumeluren är för söt, liksom Ylle. Kram till er /Emma

Ting o Tankar sa...

Vilken mysig dag tillsammans i skogen. Svamp och framför allt kantareller är så gott. Bullar också förden delen.
Verkar vara så att gose-drakar heter Berta. Vår son hade också en när han var liten. =)
Ha en fin söndagseftermiddag. Kram.

Mira sa...

:)!!!

Ylle och Bertabild nr två är bara så fin!

Men att ni vågade gå ut i skjutskogen?

Karin på FOX sa...

Emma: Ja det är bäst att bara ta det man är helt säker på. Jag kan några fler som är goda, men vågar inte plocka champinjoner om jag inte har nån kunnig med mig.

Ting o Tankar: Den här draken hör ihop med ett läromedel i Kemi för förskolan, som jag var med om att göra för några år sen. Plast&Kemiföretagen i samarbete med Sience-centret Navet i Borås gjorde en låda med bok, storbok, lärarhandledning och handdocka. Jag har haft några av illustrationerna på bloggen. Berta har en Facebookgrupp också.

Mira: Det brukar stå anslag om var de har skjutövningar. Någon gång har jag blivit bortmotad av springande soldater. Men det är många svamp och bärplockare som går där om helgerna, så det känns ganska säkert.