onsdag 4 augusti 2010

Sommarjobbet

Ojoj vilken sommar. Nu har vi röjt i en och en halv vecka i mina föräldrars hus. Det är nästan skönt att det inte längre är så fint väder. Vi behöver inte hela tiden längta ut till stranden. Men jag anar att hela skogen knakar av växande svamp som väckts av allt regn och dem kommer vi också att missa. Vi jobbar under tidspress.

Det är en hård regim under min storasyster. Varje morgon börjar med en lång rask promenad före frukost. Hon har en stegräknare som manar på till "aerobics-takt". Min kompis Cattis kom som en glad paussignal till helgen och vi unnade oss en halv dags ledigt med påföljande sovmorgon till klockan 8.

Men sen är det bara att hugga i igen. Här en bild av en liten del av sopberget. Vi har redan hunnit bli stammisar på sopstationen.

Grabbarna som lånar Tårtas garage har nu två helger hjälpt oss att tömma en av vindarna. Det är den här fina Camaron som blivit ompysslad i huset de år Tårta bodde hos oss i Kungsängen.

Vad ska man spara och vad kan vi slänga, eller skicka till auktion? I min späda barndom hade jag två dockor. Korven och Grisen. Här har jag hittat Grisen, lite tillplattad, ihoptorkad och sprucken. Hon är i alla fall värd en porträttbild på bloggen innan hon får traska in i evigheten. Hon och Korven var mina sängkamrater i spjälsängen. Jag tror hon fick heta Grisen på grund av sin färg. Likaså Korven... han var alltså korvfärgad. Vart han tog vägen vet jag inte. Möjligen dyker också han upp så småningom i huset där ingenting någonsin kastades.
Småtrollen tillhörde min barndoms fantasivärld. Jag har tre till i samma stuk, fast med resväskor som det står Sundsvall på. Men de här två var de viktigaste. Jag tyckte han med flugsvampsbaskern var så lik min mamma. Själv identifierade jag mig med trollflickan. Någon gång måtte jag ha matat henne med något smarrigt, säkert chokladpudding. Hon har fortfarande rester kring munnen.

10 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Så mycket sommarochsol-sysslor verkar det inte vara för dig och så hantverkare dessutom......
Du har en del att ta igen till nästa sommar.

Emma R sa...

Åhh vilket mysigt inlägg trots att det låter jobbigt också. Skrattar åt namnen KOrven och Grisen, "huset där allting sparadse", Kerstins morgonträningar, mm mm. Va bra för bilkillarna att de kunde använda Tårtas garage! Anders lokaliserade snabbt den lite rostiga Taunusen som skymtar fram bakom Camaron. Den såg väldigt tjusig ut. Keep up the good work ladies!!! Styrkekramar från mig! /Emma

Lisa sa...

Jag tycker det låter oroande med stammisar på sopstationen! Och grisen hade jag gärna träffat i verkligheten! Tur att jag kommer ikväll och kan gå igenom det som ännu inte farit till evigheten! Puss på di!

Ting o Tankar sa...

Så spänstiga, fina och sportiga ni ser ut!
Ska nog ge mig ut på en långpromenad, jag också. Har inte blivit så mycket av den varan nu i sommar. =)

Karin på FOX sa...

Renee: Yes, ser fram emot nästa sommar.

Emma: Både Taunusen och den svarta Saaben är deras. Synd att vi slänger ut dem nu. Jag tror att du och Anders skulle gilla de här grabbarna. De har i alla fall varit guld för oss. Tekniska problem med husets värmesystem och konstiga el-lösningar listar de ut och förklarar pedagogiskt bra. Nu när vi inte har Tårta att fråga.
Jag ska kolla efter nån grej till dig från Tårtas hus. Han gillade dig mycket!

Lisa: Grisen har fått en respit i ateljén och väntar på ett besök av dig.

Ting o Tankar: Blåbärsplockning är väl också motion. Det skulle jag hellre syssla med än det jag gör nu. Jag får njuta av dina blåbärsbilder i brist på riktiga.

Catarina sa...

Hahaha, vad kul vi ser ut på stavgångspromenaden! Det var en väldigt skön inledning till min andra semestervecka, tack för senast!!! Kom hem för 3 timmar sen och var tvungen att hälla på en massa vatten på mina kroknande tomat- och physalis-plantor som fått för mycket värme på min stängda inglasade balkong ... Det blev en härlig vecka i Båstad där jag rev biljetter och stod i kassan på Lilla filmfestivalen. Bodde hos en kusin till min mamma i en dalastuga som forslats dit för många år sen med en hel by! Fantastiskt initiativ med utsmyckade hus. Vasa, är det svamp i skogen nu? Måste jag ut och kolla efter här uppe i Stockholm. Tack och Kram! Cattis

Catarina sa...

PS: Skorpas och Tårtas fina gamla köksklocka från 40- eller 50-talet (?) blir perfekt i mitt kök med originalinredning från 1966! Jag skickar förstås en bild så fort jag fått upp klockan på väggen. DS

BarbroLi sa...

Kämpa på! Ni tycks ha det så roligt mitt i all röra. Alla minnen som dyker upp när man städar och röjer - spara på dem - minnena alltså. Alla grejer ska tas om hand med stor urskiljning. Varför tror vi att vi alltid måste ha sakerna kvar fysisiskt eller på bild. Jag tror att vi borde träna upp våra minnen istället. hjärnan kan lagra mycket! Kämpa på! Tack för energin som kommer till mig via dig!

Karin på FOX sa...

Cattis: Tack för besöket. Vi hittade en likadan klocka till, som Lisa ville ha. Hon och Junior bor nu i ett K-märkt hus i Hägerstensåsen. Samma 50-talsinredning med sneda skjutluckor i köken. Och G-klaver som smidesdetalj i balkongräckena.

BarbroLi: Tack för din gulliga kommentar!!! Jag håller med. Allt finns i mitt hjärta. Ting är bara ting.

Emma R sa...

Va gullig och omtänksam du är Karin :), Gillade Tårta också. Glad för Lisas tavla :)KRAM