tisdag 24 augusti 2010

Middagspaus

Inte bara jobb. Kerstins kompis Margareta har kommit som en räddande ängel från Schweiz. I tre dagar har hon jobbat som en igel. Tvättat skåp och snickerier och släpat ris och nedhuggna träd. I går var hon utpumpad och kände av ryggen. Så idag fick hon en ledig dag på landet i ensamhet. Middagen blev efter hennes önskemål. Hon äter inte annat kött är lamm och fågel. I undantagsfall nötkött. Nu lagade hon till en underbar middag.Tärnat fårkött. Skulle varit innanlår, men blev lammstek i brist på annat.
Först fräste hon ingefära och vitlök en smula, sen la hon i köttet. När allt var stekt spädde hon med rödvin, soja och vatten och lät puttra lite. Kryddade med bl.a. rosmarin. Fantastiskt gott! Till det åt vi Tahina-sås med vitlök, Tahina och vatten, Basmatiris och en sallad, med rivna morötter och körsbärstomater som grund - och med de kryddor vi hade i landet, mest citrontimjan, gräslök, persilja och citronmeliss... och köpe-basilika. Det har inte blivit mycket odlande denna sommar:(

Skål!

Nu har vi fått en deadline för röjningsjobbet. Den 8:e september kommer mäklaren och fotograferar. Innan dess måste vi ha målat det vi ska och HOPPAS att vi hittar en golvfirma som kan fixa den inkissade parketten till dess.

1 kommentar:

Kesu sa...

Jag har varit urdålig på att kommentera senaste tiden, men det ska bli bättring. Alltid bättring ;)

Har snabbläst bloggarna och insett att du och de dina haft ett rejält sommarjobb. Puh!

Kände igen det blåvitrutiga porslinet. Barndomsminnen för mig med.

Vad lik du är din syster - eller hon dig.

Dagens middag blev jag direkt sugen på. Kände aromerna, ingefära,vitlök, citronmeliss, rödvin. Mmmm! Hit går jag tillbaka när jag behöver inspiration för höstgrytorna.