söndag 15 augusti 2010

Ditt och datt

Nu har vi jobbat långa dagar i flera veckor med att rensa föräldrarnas hus. Jag har varit den som hållit reda på pauserna och hävdat att vi måste ha lunch. Min syster driver på arbetet. Hygglig ansvarsfördelning....
Men efter ett tag kände jag mig så pressad att jag krävde en dags ledigt för att överleva.

Den dagen ägnade jag taket i köket till vårt torp. För några år sen limfärgade vi det. Men det visade sig vara svårare än vi tänkt. Antagligen skulle vi patenterat med ett lager oljefärg innan. Så här ser det ut. Flagor trillar ner i frukostyoghurten.
Nu tvättar jag bort det mesta av limfärgen. Resultatet blir hyfsat, som laserat. Skönt att slippa drället i alla fall. Och ett bra, hjärndött, meditativt alternativ till vårt krävande röjningsarbete i föräldrarnas hus.


Eva i Hammarbyhöjden ville se en tapetbild. Här kommer den. Jag gillade den underliggande tapeten bättre. Det var en Josef Frank-tapet med tulpaner. Pappa Tårta har målat tavlan. Det är ett motiv från kibbutz Ein Harod i Israel, där min syster jobbade på 70-talet.

Alla saker... Bloggvännen Lisette manar oss att spara. Och vi gör så gott vi kan. Självklart sparar vi min favoritleksak. Klossvagnen. Min pappa Tårta fixade klossar i halv tegelstensstorlek. Helt fantastiska att bygga torn med. Ända till taket... och sedan krascha med buller och bång. De blev också mina barns favoritleksak hos mormor och morfar.
Snart är det Krumelurens tur!


Min käre make hjälper oss (förutom att röja i Tårtas trädgård) också att ta paus.
Man blir rätt trött efter att hiva ner från vindar och sortera: auktion, spara, myrorna.

Han hade fått syn på att en ungdomskompis spelade teater i närheten.

Så i lördags for vi till Norsholm för att se "Den jäktade".

Kompisen Robban blev som jäktad lite suddig.

Vi satt på bästa platserna och njöt av föreställningen.

Förutom att fixa trädgården och föreslå underhållande avbrott, räddar Lennart också en hel del saker från förintelse. Nu kräver han att få gå igenom sopsäckar och Myrorpåsar. Där hittar han en hel del. Här tex. Små foton som vi inte sett i brådskan. Min mamma Brita med katten Snurran på magen i deras hem på Snickargatan.

...och samma mamma på jobbet som labbassistent på Saab i Linköping på 40-talet. Foton jag aldrig sett tidigare,

3 kommentarer:

Lisa sa...

Ååå vilka fina bilder på mormor! Va kul! Man ser likheten mellan er på den övre bilden! Kindvecket speciellt :)

Ting o Tankar sa...

Otroligt så mycket arbete ni utför. Att ni orkar! Inte nog med det. På din lediga dag fixar du till taket också... =)

De där byggklissarna i vagnen är är verkligen fina! En riktig skatt!

Ha det fint.

Eva H-höjden sa...

Så mycket fina bilder, jag vet inte var jag ska börja kommentera!
Mammabilderna är underbara och pappas tavla är jättefin! Tapeten är så rolig! Ditt tak blir jättevackert och sådana där klossar älskade jag också som barn! Minns nästan hur de luktade??!! Hela ert gamla hem verkar fyllt av roliga upptäckarsaker! Så hemskt att rensa allt! Men tack för alla härliga bilder!