tisdag 26 januari 2010

Sista dagen på landet

Thiago lärde sig knåpa ihop små djur av palmbladen när de var i Porto de Galinhas. Han är så skicklig på att snappa upp saker. Nu ska han göra en lampa av de här.
När vi var och badade vid Praia do Sosego (Lugnets strand) kom det ett litet gäng hästar promenerande för att svalka sig som vi. Jag smög iland och tog fram kameran. Mäktigt att se de vackra djuren i frihet.En av unghästarna blev kvar på stranden. Den vita hästen gick iland för att hämta honom, vänligt men bestämt. Det blev dock ett kort dopp för den lille.


De andra hästarna fortsatte njutningsfullt.

Jag blev lite för närgången och hamnade mellan de tre badande och fölet. Då valde hästarna en mer privat del av stranden för att fortsätta sitt bad. Lillhästen puffades i igen, men gick strax upp. Fernando har också badat färdigt.

Medan vi låg och guppade i det ljumma vattnet fällde man en palm på stranden. Marcelo visar hur en cocospalm-blomma ser ut.
Frön?
Det här skulle blivit cocosnötter.
Stigen hem till huset.
Jag lyckades fotografera en vacker fågel som satt i busken strax utanför tomten.

5 kommentarer:

Mian sa...

Vilka miljöer!
Vilka färger!

Spännande fågel, undrar vad det är för art?

Idag är det snöoväder på gång i Sverige :)

Karin på FOX sa...

Mian: Det är du som är fågelexpert. Vad tror du det kan vara?
Det var en liten flock, men jag hann inte fota så snabbt. Det foto jag fick slängde jag iväg på chans och såg inte förrän den var förstorad till max att där fanns en fågel. Därför blev den också lite suddig.

Mian sa...

Karin: jag skall kolla med Jan om han har någon fågelbok från Brasilien, han har ju arbetat några månader i Curitiba så det är inte omöjligt.

Lisette sa...

O , vilka bilder att njuta av när snön yr och vinden tjuter utanför knuten! cturks

Eva H-höjden sa...

Märkligt! var ordet för alltihop!
Underbart fantastiskt