söndag 17 januari 2010

Härligt och hemskt

De senaste dagarna har Ylle och jag fått vårt lystmäte i ispromenader på Mälaren. Ett tunnt snötäcke har gett fotfäste och stora springytor. Andra har skidat med hund. Mina skidor är kvar på landet... suck.
Ylle hittar spännande lukter på stenen skarvarna äger om sommaren.
Min pappa Tårta skulle ha svurit eder över folk som går i skidspår! Stockholmare, skulle han sagt.
ylle har spring i benen och får kuta hur hon vill. Härligt!

Hon älskar snö och vinter!

När vi kommer hem är det tråkigare saker på agendan. Matte har bestämt att det är klippdags. Huga, vad ämlig man kan känna sig!
Belöning när det värsta är gjort.
Ullen pillar vi in i näten som fåglarnas talgbollar legat i. Vårens fågelbobyggen blir varma och goa.
Inte nog med att matte bråkar med borstning och klippning. Det blir bad oxå! Efteråt flyr Ylle upp till Lennarts hästen-säng.
Men lite levergodis och löfte om att nu är det över för denna gång får Ylle att komma ner till oss i soffan.

10 kommentarer:

Kesu sa...

Jag vet präsis hur du tjänner Ylle! Fattar inte vafför mattar ska hålla på så där. Korkmattar erom. Håpas du e åkej nu.

Lelle R

Lisa sa...

Ååå hoppas det är både snö och is kvar när jag kommer hem och att vi kan hämta hem skidorna från landet! Ge en stor kram till lilla bengeten från mig!!!

Kesu sa...

Lelle R:s matte har nu fått tillgång till datorn igen och måste kommentera att Ylle är rasande söt, såväl i som utan handduk.

Christina sa...

Stackars Ylle! Vilken tur att hon hade lite roligt innan den förskräckliga hårklippningen.

Se upp med isarna!
I helgen gick ett par ner sig utanför Göteborg, en dog, och en gick ner sig i Vättern, så isarna är tydligen väldigt förrädiska pga det isolerande och varma snötäcket.

Karin på FOX sa...

Lisa: Hoppas kan man ju....

Kesu och Lelle R: Ylle hälsar att hon förlåtit mig. Det finns ju fördelar med att slippa så mycket snöbollar i trasselpälsen. Hon meddelar oxå att Lelle R är en herre i hennes smak. Små artiga hanhundar är de enda hon accepterar.

Christina: Isen i vår vik känns väldigt stabil. Men vi är försiktiga. Har isdubbarna beredda,... och så går vi bara i närheten av de plogade banorna. Håller det för en traktor bör det hålla för oss.

Lisette sa...

Milde så söt hon är lilla Ylle!!!!! Jag förmanar som Christina. Du är väl försiktig ute på isen! Jag sörjer verkligen detta med vinter och skridsko- och skidåkning. Tyvärr är det ett par av de aktiviteter som en gammal skröplig kropp får räkna som icke gångbara längre. Passa på och njut.

Emma R sa...

Fattar inte varför det är en så hemsk upplevelse! Det finns nästan inget mer njutningsfullt i min värld än när man får håret tvättat hos frissan! Hälsa Ylle att hon bör begrunda detta!!!

Hälsa henne också att hon skall vara GLAD och TACKSAM att hon inte är en schnauzer som får pälsen RYCKT, istället för klippt!!!

Efter de hälsningarna kan du även få klia henne lite på den mjuka lena råsa magen också! :-)

Kraaaam!

Förresten,,, det där med att gå i skidspår kan man ju inte veta om man inte vet det! ;-P

Karin på FOX sa...

Lisette: Sparkåkning går inte av för hackor det heller. Jag räknade till 4 sparkar under gårdagens promenad. Ska se till att hämta hit en från Tårtas vind i Linköping nästa gång vi far dit.

Emma: Tänk dig hur det känns att reda ut dreads, så vet du hur Ylle har det. Stora klumpar vid armbågslederna och bakom öronen. Men hon är tapper och står ut. Det värsta är att det tar sån tid. Men du vet ju... jag har ju en fin bild av dig som Yllefrissa på min hemsida.

...och du har så rätt:) Man kan ju inte veta om man inte vet. Utmärkt uttryck! Det ska jag lägga på minnet.

Mian sa...

Trevlig bildserie!
Åh så söt Ylle är!

Angående att att gå i skidspår: Jan promenerade lite i ett skidspår när vi var på väg till mitt torp förra helgen. Jag bannade honom och fick till svar, med ett smil: Män som hatar skidor (men det gör han egentligen inte...även om det var ganska länge sedan han skidade senast)

Karin på FOX sa...

Mian: Jag är hårt uppfostrad av föräldrar som kom norrifrån. Pappa från Dalarna och mamma från Lappland. Båda också uppvuxna utan snöskoter med spårmaskin, så det var ett väldigt arbete att spåra. Kul kommentar ändå!