söndag 4 september 2011

Svamplycka trots bockjakt

Den ilsket röda skylten om att det är jakt i skogen idag, fick oss att välja en runda längs lansvägen i stället för svampskogen. Ylle hade en tråkig dag igår, instängd på ateljén medan jag hängde med Krumeluren, alla mina tre barn och några kompisar på Skansen. Tänkte att hon var värd lite kompensation och tog långlinan och vandrarskorna. Jag kunde inte låta bli att speja uppåt skogskanten efter gulingar. Tur att jag nästan alltid har en hundbajspåse i fickan!


När jag kom hem och började rensa tyckte jag att det var konstiga små ludd här och var på kantarellerna.

Förklaringen kom när jag hällt ut alla svamparna. Då mindes jag att jag suttit på pendeltåget förra lördagen och försökt reda ut tovor i Ylles päls, för att hon skulle bli presentabel när vi kom fram till ett kräftkalas. Jag kunde ju inte sprida ludd omkring mig på tåget, så därför hamnade det i bajspåsen.

3 kommentarer:

Pettas sa...

Så kan det gå!
Både fint ludd och fina kantareller.
Brukar du använda hundåret till någonting, spinna garn av eller så?

Karin på Pettas

Emma R sa...

Luddsvampar! hehe... Så gott med kantareller!!!!!!! Hoppas ni ahde det trevligt på skansen. Kram. ps, härlig sommarateljé förresten :)

Karin på FOX sa...

Pettas,
Jag har sparat hundhår i omgångar och tovat lite med det. Men jag låter det aldrig bli så långt innan jag klipper, så jag måste blanda med fårull för att det ska hålla ihop.

Emma, Mycket trevligt på Skansen... och här i kantarellandet oxå.