söndag 4 september 2011

Hur har jag det på jobbet idag...?

Ja... jag läser igen bloggar jag missat i stället för att jobba som jag borde. Då hamnade jag hos Skaffaren, som slängt ut denna fråga och hos Mira, som replikerat. Något i ofas med tiden langar jag in den här bilden från min sommarateljé.

Någon gång i juli var här städat och vackert. Då kom en fotograf som skulle fotografera mig i arbete, för ett reportage i Hemmets Journal där jag målar korsordsbilder. Kanske kommer det reportaget inom kort:) Sedan dess har här förfallit. Jag har så lätt att bara jobba på, medan lådor och bråte hopar sig omkring mig. Jag trivs ändå väldigt gott i det här gamla köket. Vatten får jag hämta i en hink. Den står i den gamla "sinken"... våtplatsen i köket beklädd med zinkplåt. Praktisk och bra. När jag behöver byta målarvatten, slänger jag bara ut lortskvätten genom fönstret. Här finns allt jag behöver. När jag målar står jag vid bordet närmast. Ljusbordet ligger till vänster. Skissar och skannar gör jag i bortre hörnan, vid datorn, där det är minst störning från solstänket utifrån. Om det kniper i höst kan jag tända i järnspisen för att inte frysa.
Men nu går jag ut i solen och gräver lite.

5 kommentarer:

Pettas sa...

Det är ju just så det blir när man är aktivt koncentrerad. Man glömmer tid och rum och allt runtomkring en tenderar att växa på något märkligt sätt.
Ditt arbetsrum ser mycket härligt och luftigt ut, inspirerande.

Karin på Pettas bland sina högar i kansliet

Elin sa...

Åh så himla mysigt det ser ut! Sådär vill jag också ha det runt min kreativa hörna. Stöket har jag i och för sig så jag knappt får rum att rita :)

Skaffaren sa...

Det ser ju riktigt trevligt ut.
På min förra arbetsplats, en våning ner, satt jag granne med vedspisen.
Det känns tryggt på nåt sätt.

Karin på FOX sa...

Pettas, :)

Elin, Läste några av dina senaste blogginlägg med glädje! Jag känner igen mig mycket. Nu har jag blivit så gammal att barna klarar sig utan mej, men ändå blir det mycket omkring som distraherar kreativiteten. Lycka till med alla dina projekt!

Skaffaren, Att elda i vedspis är en konst. Särskilt om skorstenen är kall. Det ska bli spännande att se om det funkar i år här i stugan.... jag vet inte om någon byggt bo i pipan sen sist. Vi bor i ett annat hus på tomten och där eldar vi även mitt i sommarn. Brasa är bättre än TV.

Mira sa...

Jag tycker det ser trivsamt ut! Bockbordet med alla grejorna, vedspisen, konten, den gamla portföljen, det blårutiga golvet och... om försåvitt ifall det skulle behövas... en yxa... Tack för att jag fick se din sommararbetsplats! Och så de vackra gardinerna!