onsdag 3 november 2010

Gunghästar

Idag tog vi en riktig långpromenad runt Sofiaberget medan mamma Lisa var i skolan. På tillbakavägen stannade vi till i Nytorgsparken. Ylle band jag vid staketet medan Krumeluren gungade. "Tråkigt" gnydde hon. Men han ville snart hitta på annat och gick iväg med sin nya spade.

Då tyckte Ylle det var hennes tur att gunga och hoppade på eget initiativ upp på en gunghäst. Och satt kvar medan jag krånglade fram kameran. Nu är det mörkt redan på tidiga eftermiddagen och blixten går igång.

 Vi gungade en stund alla tre på gunghästen, Ylle i mitten.

Sen ville Krumeluren vidare till nästa attraktion. Där kunde de sitta mitt emot varann en stund. Ylle börjar bli riktigt bra på att sitta kvar fast gungan rör sig. Snart kanske vi kan börja träna skateboard med henne....

Efter en stund hade vi en hel liten skara barn omkring oss som ville klappa, pilla och göra konster med hunden. Vi börjar känna igen barnen som leker där nu. Ett Montessoridagis har sin lekstund där ungefär samtidigt som vi.

En lång stund ville de "göra cirkuskonster" med Ylle. Hela hennes repertuar av tricks gick vi igenom. Krumeluren vandrade omkring på egna turer... Jag hade koll på honom i ögonvrån, men när han spatserade upp för trappan mot den övre parken, mötte han en dam som trodde han var borttappad.

Inga kommentarer: