fredag 26 mars 2010

Grodfunderingar

Ylle och jag har sovit över på ateljén igen. Jag har egentligen inte tid att varken läsa eller göra blogginlägg. Men det är ju trist att det aldrig händer nåt på krumelursidan, så nu får ni se en av dagens bilder.
Skissen till den här grodan var från början en av skisserna till Tårtans dödsannons... som blev så här:


Jag satt en hel dag och ritade massor av grodor till dödsannonsen, innan jag till slut valde den första av grod-teckningarna. Det kanske kan tyckas respektlöst att ha en groda som symbolbild, men för mig har den bara positiva associationer.
När jag var liten satt jag ofta i hans knä, medan han berättade sagor och samtidigt ritade bilder till dem i sitt block. En saga med många variationer som jag ofta ville höra var den om grodan Karin och grodan Ragnar. (Ragnar var ett grannbarn och lekkamrat) De var med om många spännande äventyr tillsammans med ytterligare en groda, Trollgrodan. Som förstås kunde trolla.
Mina barn fick så småningom också höra såna sagor av sin morfar, fast grodorna såklart då hette grodan Lisa och grodan Olle. De brukade ligga och vila middag med honom på sommartorpet och fantisera tillsammans.

4 kommentarer:

Emma R sa...

Jag gillar grodan! Den utstrålar både glädje och busighet! Det var roligt att få ta del av grodhistorierna :-)

Eva H-höjden sa...

Jag älskar också grodor och den här är toppen!

Karin på FOX sa...

Emma och Eva: Så trevligt med flera grodvänner i världen!

Kesu sa...

Så fantastiskt att kunna illustrera sin pappas, mammas eller någon annans dödsannons! Personligare än så kan det ju inte bli!

Grodor är cool!