tisdag 30 mars 2010

Dagens Poppan på fel blogg

Nu har jag hunnit till djur på bokstaven H. Christinas hund Poppan får äran att representera sitt släkte. På bilden är hon en ung dam, relativt nykommen till Sverige.


Hästen är en Pottok. En gammal hästras från Pyrenéerna i Spanien och Sydvästra Frankrike. Den kallas ibland för baskisk ponny. Den här hästen träffade jag i höstas när jag var i Linköping och red Barockridning hos Alain och Maria på Ängstugan. När jag var där såg jag i tidningen Ridsport en efterlysning. Man ville ha tips på ovanliga hästraser i Sverige, för en senare artikel i tidningen. Jag visade annonsen för Maria. Nu när vi skulle åka tåg till Göteborg i lördags köpte jag en Ridsport som reselektyr och tänk, i just det numret fanns just artikeln: Nya raser från världen hittar till Sverige. Där finns också en text om Pottok intipsad av Maria Uhrström. Tyvärr fanns inget foto som illustrerade rasen. Så här kommer nu en ganska exklusiv bild på den lilla trevliga hästen.


7 kommentarer:

Jessica sa...

Roligt med Poppan på "fel blogg"! Du gör såå himla fina djurbilder. Jag har kikat lite när du håller på.

Karin på FOX sa...

Jessica: Ja det här jobbet passar mig bra. Känner mig lite som en bildmaskin, men varje bild är ändå en glädje att göra.

Eva H-höjden sa...

Jättefina bilder!!! Poppan ser verkligen ung ut! ;-)

mossfolk sa...

Oj, jag som inte hängt med här så länge hade ingen aning om att du var så duktig! Jättefina bilder! Och Poppan är ju kändis, i allafall i bloggvärlden. Henne kände jag igen direkt :)

Emma R sa...

Vilka fina bilder Karin! Vad roligt att läsa att du gillar detta mastodontjobb som du gör just nu!

Stor kram till dig kompis! /Emma R

Mian sa...

Poppan i djurboken - självklart! (nu blir Ylle lite småsur kanske?)
Fina bilder.

Kesu sa...

Vad roligt att träffa Poppan HÄR! Kände igen henne på stört. Vilken skicklig illustratör du är! Fast det visste jag ju tidigare :)