lördag 2 augusti 2014

Manifestation för Gaza

 Inte bara bad och sol. När vi såg på Facebook att man skulle ha en manifestation till stöd för Gaza i Linköping, packade vi en bil full och åkte till "stan".

 Det var ett ganska litet möte. Jag och min syster var ett par av de väldigt få "ursvenskarna" där. Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Socialdemokraterna och deras respektive ungdomsförbund  fanns med som talare, men var fanns alla deras väljare!? Det blev ändå ett fint torgmöte där Linköpings palestinier försökte få igång stämningen med slagord som min syster översatte för oss.
Junior hade dagen till ära satt på sig "Gaza Surf club-tröjan". Intäkterna från det surfmärket går till invånarna i Gaza.

Kerstin hittade sin BDS-tröja och jag hade en gammal urvuxen JENIN-tröja. Mötet stördes av en ursinnig äldre kvinna som fräste: terrorister!!! Man känner sig så maktlös! Nu måste Sveriges politiker se till att vi får till en riktig BOJKOTT av israeliska varor. Ta hem ambassadör och militärattaché och framför allt, sluta importera israeliska vapen!

1 kommentar:

olgakatt sa...

Om ändå USA kunde sluta stödja Israel oberoende av hur landets regering beter sig och inte göra FN helt lamslaget.