tisdag 24 december 2013

La Orotava och Santa Cruz de Tenerife

I går gjorde vi en rundtur runt ön. Man brukar ju säga att alla vägar bär till Rom, men här på Tenerife finns en avtagsväg mot Teide från alla vägar, många gånger om vad det verkar. Man ser också den snöklädda toppen från många platser.


Vi tog vägen mot nordväst från Los Christianos och hamnade i den lilla staden La Orotava, i bergen strax ovanför hamnstaden Puerto de la Cruz. En stad med gammal bebyggelse. På ett torg hade man gjort en installation av dockor av naturlig storlek som en gigantisk "julkrubba". Jag visar ett par av scenerna. Det var hantverkare djur och handelsmän i arbete.


Här stoppas vi av en romersk soldat.


På en stor kyrka i närheten fängslades vi av djävulsfigurer som fungerade som vattenutkastare. Det är ofta man hittar spännande saker om man tittar uppåt hustaken.
La Orotava klättrar uppför bergssidan. Det är en bra bit ner till havet.


Vi fick syn på en liten katt i en igenvuxen trädgård. Det måste vara ett paradis för en katt med en egen djungel!


Så här såg den ut med kamerans zoom på max.


Följande bilder kommer från Santa Cruz de Tenerife. En storstad som många och det lilla vi hann se var från shoppingkvarteren nedåt hamnen. I en lokal vid en gågata såg vi ytterligare en "julkrubbe-modellvärld", men nu i miniformat. Den här var riktigt kul att se, för mig som i år inte hunnit göra någon advenskalender.


Jag avslutar med lite textil graffiti från Santa Cruz de Tenerife. God jul!

4 kommentarer:

olgakatt sa...

Vilka fantastiska tablåer! Textil graffiti gillar jag verkligen! Inget hastverk och förstör inget och ofta mycket vackert!

jocce sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
jocce sa...

Där nere i hamnen med dom fina träden, där låg det en 3-mastad skonare vid namn Älva. Där bodde och jobbade jag hela vintern. Synd vi inte sprang på varandra.
Mvh
jocke

Karin på FOX sa...

Oj Jocke, det var verkligen synd. Hade jag vetat det hade jag sökt upp dig! Det var ingen dålig vinterhamn! Fin stad. Ha det gott! Kram