fredag 20 december 2013

Julfrisörerna


Efter familjemiddagen fick jag extra trimningshjälp av Maya och Iroda. Ylle tyckte det var alldeles onödigt, men vi övertalade henne och sa att med tre saxar går det tre gånger så fort.

Svansen mellan benen... det höll på att bli fatalt. Oj, jag trodde det var en hårtofs sa Maya. Allt avlöpte som tur var utan blodspillan och nu är Ylle som ny, med en ynklig Musse Pigg-svans som vanligt när hon är nytrimmad. Julfin!

3 kommentarer:

Mira sa...

Sån tur att vi inte behöver trimma Emser! Oj! Jag trodde det var en hårtofs!

Fiffigt med den där koppelhållaren.

Och skönt att det inte är massor med minusgrader för nyfin Yllehund.

Pysselfarmor sa...

voine voine ...efter middagen och på bänkarna står ....x antal vinflaskor
;-))

voine voine säger Yllet ;-)

önskar dig God Jul och Gott Nytt År när den anländer.

Karin på FOX sa...

Mira, Trimbordet, med "galge" till är väldigt praktiskt. Köpte den när vi hade Muffa också. Det tog ännu längre tid att rycka henne om man var noggrann. Lagom arbetshöjd och stadig gummiyta för hunden att stå på. Jag trimmar Ylle även när det är bitande kallt. Hon är ju alltid i rörelse ute. Och en skitig tovig päls värmer inte mycket mer än en kort fluffig.

Pysselfarmor, Snarare glögg och svart vinbärssaft i en gammal vinflaska denna gång. Det kan göra en riktigt snopen att använda vinflaskor utan att sätta etikett på. Det har hänt att vi förväntansfullt öppnat en flaska och upptäckt att det var saft. Än värre var när min gamle far skulle ha sin middagssnaps Bäska dropppar och fick flädersaft i glaset.