torsdag 26 december 2013

Juldag


Idag for vi på en tur som Lennart gjort med sin bror för några år sedan. Han kom ihåg en liten stad med en pytteliten strand med svart lavasand.


Vi hittade dit. Det var en liten fin strand. Inte många turister. Det var inte långgrunt och vågorna som kommer med ojämna mellanrum slog oss omkull. O slog sig rejält mot stenbottnen.  Vi hittade sen ett ställe att gå i längre ut och kunde simma. Riktigt skönt! Vatten har en väldig kraft. Det gäller att spana mot vågorna och se när det är dags att simma.Sen for vi vidare längs kusten.  Vägen klättrar längs bergssidorna. Jag var glad att inte jag var chaufför! Här har vi stannat i ett bergspass med utsikt åt flera håll.


 Men även nära finns mycket att se.


I fotograferar.


Två öar? Nej, Det är ön La Palma på avstånd.


 Efter en vådlig bilfärd på snirkliga bergsvägar kom vi till byn Masca, som balanserade på en bergskam. Där hade vi tänkt äta lunch.  Vad vi inte tänkt på var att juldagen är en större helgdag än julafton här, så ingen restaurang var öppen. Lite oroligt med kurrande magar fortsatte vi mot kusten.


Ett berg var eroderat i tårtbitar. Så märkligt. Känns itne så tryggt att bo där...


Så småningom nådde vi kusten och lyckades hitta en helgöppen restaurang i Garachco. Hemåt hotellet fick vi åka i totalt mörker.  LÄSKIGT tyckte jag som fick sitta bredvid.

Inga kommentarer: