söndag 11 mars 2012

Två år har gåttFortsätter med mina Photoshopövningar. Jag hade bläddrat fram en bild jag gillar och upptäckte att jag använt den i bloggen för två år sedan. I går var det nämligen två år sedan min pappa Tårtas gamla hund Muffa fick sluta sina dagar. Märkligt att jag skulle välja just den bilden att öva på just idag. Jag minns både gubben och Muffa med stor värme.

8 kommentarer:

Emma R sa...

Två finingar som lämnade stora spår av värme hos mig.
Älskar tavlan som Lisa gjort på Tårta och Muffa.
Och det är ju som du vet Muffa, som är anledningen till mina egna två skäggmonster! <3

reneesfotoblogg sa...

Det vackraste man kan tänka. Två händer, gamla och märkta av arbete och blicken från en trogen kamrat. Åh, så fint!

olgakatt sa...

Å, vilken fin bild!
Schnauzrar har ett speciellt rum i mitt hjärta eftersom min barndoms och ungdoms hund var en sådan, Sintram. Han blev 17 1/2 år. och han var en present på min 12-årsdag.

Karin på FOX sa...

Emma, Tårta gillade dig skarpt. Du förgyllde våra liv den tiden du bodde hos oss! Och fina Muffa, som verkligen var ett monster i sin ungdom hittade en som kan jobba med skäggmadamer.

Renee, :)

Olgakatt,Jag blev uppfostrad av en tax. Hon var ett par månader äldre än jag. När jag var tio år blev vi efter en hundlös sommar med vår första schnauzer, Basta. Hon tog mig genom tonårens våndor. När pappa Tårta skulle bli pensionär köpte jag nästa schnauzervalp till mina föräldrar. Utan att fråga. Den hunden, Frida, blev den allra bästa av alla hundar jag känt. Totalt trygg. Aldrig ett gruff med andra hundar och lekfull in i det sista. Nu har jag levt med Lagotto i åtta år. Det har varit många utmaningar och glädjeämnden, men hund, det är nog alltid schnauzer för mig.

Lisette sa...

Fin bild Karin, och visst saknar man. Hela livet alltsedan. Jag håller fortfarande långa samtal med min mamma som gick bort för nästan 30 år sedan.Lycka till på Photoshop-kursen! Lyllos dig.
P.S. Jag gillar inte alls det här med att jag måste bevisa att jag INTE är en robot! Jag tycker att det är jätteknepigt att dechiffrera de där orden ibland! D.S.

Lisette sa...

Glömde säga att cairnterrier är inte så dumt det heller! Jag VET!
Jäklar nu blev det en ickerobotidentifiering igen!

Mira sa...

Vilken underbar bild! Fin nos och vackra, gamla händer.

@Lisette: Jag har tagit bort ickerobotidentifieringen. Blogger har numer ett såpass duktigt spamfilter att det inte verkar behövas. Kolla här: http://fixa-din.blogspot.com/2012/02/blogger-stoppar-spam-kommentarer.html

Karin på FOX sa...

Lisette och Mira!
Jag hade inte tänkt på att man måste ordverifiera på min kommentarssida. Tack för att jag fick veta hur man tar bort det! Nu är det gjort:)