torsdag 29 mars 2012

Grafikskolan

Nu närmar det sig utställning för eleverna på Grafikskolan i Stockholm. 7 april kl. 16.00 öppnar vernissagen på Fullersta Bio Konsthall. Yngsta dottern Maya är i full gång med att slutföra sitt bidrag. Som alltid är det nervöst och stressigt... ska hon hinna få det klart i tid? I går kväll blev Ylle och jag inkallade som assistenter. Ylle kände sig genast som hemma. Hon har varit där många gånger, redan när storasyster Lisa gick på skolan.

Här kommer några smygtittsbilder på arbetet med Mayas verk. Det ska bli en stor bild av många små delar. Tekniken är screentryck på textil och med broderade inslag.Maya trycker på återanvända tyger och stuvbitar som länge legat i vår källare och väntat på att bli använda.


Den här blomman ska sedan klippas ut och monteras i kollaget.

Flera detaljer från en förstorad teckning ur Mayas skissblock har blivit kombinerade i tryckramen. Ramarna vi använder köpte Lisa och jag när vi gjorde ett gemensamt arbete inför att företaget Misa firade 15-årsjubileum. Man kan se spåren i duken, det är de rosafärgade fläckarna är rester av tryckfärgen vi använde då.


Så här blev vår Misa-bild. Det är en affisch i A2-format. Sex färger användes... det betyder att samma papper trycktes sex gånger. Mycket passningsarbete och planering av vilken ordning färgerna skulle tryckas i. Ingen bild blev riktigt den andra lik.

På festen när 15-årsdagen firades, fick alla gäster (100-tals) en bit av bilden. Vi hade styckat den i A6-bitar, så att de som varit delaktiga i Misas utveckling fick var sin pusselbit med sig hem. Några ostyckade bilder blev det förstås också.

6 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Vad spännande, och vilken tur att du sparat på tygbitar.

Christina sa...

Så kul alltihop ser ut och Maya ser ut som värsta proffset!

Karin på FOX sa...

Renee, Här slängs inget... och dottern är miljömedveten och vill leva så ekologiskt det går.

Chris, Hon vet vad hon gör:) Det är jättespännande att få följa med och smyg-lära sig screenverkstan. Jag är väldigt imponerad av både Lisa och Maya i deras självklara hantverkskunnande. Är lite sugen på att söka in själv.

Maya sa...

Va fint Moran! Vill bara välkomna alla på vernissage den 7e inte 5e :)mer info på min blog kommer imorgon! Kram Maya

färgtrappan sa...

Det ser roligt ut! Vill börja skolan igen. Det finns så mycket kul att göra!

Hej från en färgmaja som vaknat till liv igen ;)

Mira sa...

Mmm. DET DÄR hade varit roligt att pröva på! Jag gläds med dina döttrar! (Och dig, givetvis!)