onsdag 29 maj 2013

Tomater på gång

 Nu är alla tomatplantor ute. Jag tog i för mycket. När man sår ser det inte så mycket ut, men när det ska planteras om tar det plats. Nu står hinkar och byttor lite här och var i trädgården. Några är fortfarande ynkliga. Andra blommar så smått. Måste skaffa fler hinkar. Någon stackare står fortfarande kvar i sitt mjölkpaket.

 I äppelträdet surrar det. Men jag tycker bina är få i år.

Gullhunden är opererad och bär krage. Hon hade en liten brun knöl liknande en skrynklig bröstvårta på bogen. Som tur är var det inget farligt. På torsdag tar vi bort stygnen. Så skönt att vi slapp den förfärliga plaststruten. Kragen verkar inte störa så mycket. Men hon snarkar värre än annars och kommer inte in till sitt favoritställe under soffan.

6 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Det var en väldigt bra lösning för den förfärliga tratten har vi aldrig kunnat använda. En hund som står paralyserad mitt på golvet timma efter timma står jag inte ut med. Är detta veterinärens eller egen idé?

olgakatt sa...

Och plaststrut på katt ska vi bara inte tala om! Man backar och backar och backar för att komma ur innan man exploderar. Jag brukar lösa det med en avklippt strumpa med hål för alla fyra benen och ett lager kompresser över såret där inget får sticka ut så att vederbörande får tag i dem med tänderna eller tassarna.
Den här livbojsvarianten ser ju finurlig ut. Mjuk och bekväm, kan ju funka som huvudkudde också. Är det därför Yllet snarkar värre med krage på?

Mira sa...

Jag blev tvungen att skaffa växthus för alla mina plantor. Dyrt blev det men riktigt, riktigt skojigt!

Toppen med frälsarkransen för Yllet! Tänk om vi haft sån till Hassel...

Karin på FOX sa...

Renee, Jag hade något minne från en diskussion på nätet om att det finns alternativ till strut. Så efter att hon snubblat omkring på jobbet och krockat med allt och fastnat i hörnor, åkte vi förbi den stora djuraffären på hemvägen.

Tyvärr funkar det ju inte om såret sitter längre bak på kroppen. Då kommer hunden åt ändå. Men det finns också en strut i grovt tyg som kanske är lite mer bekväm än plastvarianten.

Olgakatt, En katt skulle överlista boj-kragen. Idén med kroppstrumpa är ju suverän. Det ska jag komma ihåg.
Praktiska tips ska man spara på.Min syster som har katter har lärt mig ett annat knep: att få i katten en äcklig medicin. Hon blandar den i smör och brer ut i kattens päls, sen blir den grundligt uppslickad.

Mira, Jag skulle väldigt gärna ha växthus. Grannen är igång att bygga ett. När han beställde det fick han höra att det finns två sorters människor. De som VILL ha ett växthus och de som HAR ett.

Christina sa...

Stackars Ylle, men tur att det inte var ngt elakt.
När Gaia var nyopererad i höstas så köpte jag två 'tvångströjor' på djursjukhuset som var toppen, mjuka och fina och lätta att knäppa upp för kiss- och bajsturer. Kostade 200 spänn tror jag. Sen kastrerade vi Poppan och hon lyckades tugga upp bägge tröjorna i ett nafs, så det beror väl på vilken hund man har antar jag ;-)

Karin på FOX sa...

Chris, En sån strumpa ska jag skaffa om jag kastrerar Ylle. Undrar om man kan göra en sån operation hos min veterinär, eller om det måste vara ett djursjukhus? Jag börjar bli riktigt less på löp-perioderna och tre av mina tidigare hundar fick livmodersinflammation på äldre dagar.