lördag 1 juni 2013

Det man inte har i huvudet får man ha i benen

Det som tar emot mest under hela året, är att sammanställa underlag till deklarationen.  Inkomster och utgifter, kvitton och moms. Huga! Varje år tänker jag att NÄSTA ÅR  ska jag vara ute i god tid. Men det händer inte. Nu måste jag rappa på. Uppskov har jag, men han som ska hjälpa mig deklarera behöver också tid. Att det finns människor som vill jobba med sånt förundrar mig.
Nu begav jag mig till jobbet fast det är lördag, med ryggsäck och kasse fulla av pärmar och papper.  Ylle behövde en promenad, så vi klev av tunnelbanan vid Hornstull för att traska utmed den vackra strandremsan till Skanstull. När vi kom fram till ateljén efter en timmes njutningsfullt strosande upptäckte jag att jag inte hade nyckeln med. Det var bara att fara hem igen.

Jag tycker ändå inte att dagen var bortkastad. Det finns så mycket att se om man tar det i maklig takt.

Den gamla järnvägsbron med sitt burspråk blir en mäktig portal för tågen söderifrån.

Märkliga farkoster far förbi.

En glad man med fisk i kepsen fångade min uppmärksamhet.

Han hade vunnit årets tävling i mete just idag. Nu var det fest!

Pokal och keps var vinsten.

Vad kan detta vara? Ett litet vindkraftverk på båten, eller är det en fläkt som är bra att ha om vinden mojnar. En landkrabba som jag gissar friskt.

Årsta holmar ligger inklämt bland bropelare. Dit måste man ta sig med båt. Det finns planer på att bygga en gångbro till ön, men också en stark opininon för att skydda den lilla biten natur. En facebookgrupp för detta finns här.

7 kommentarer:

em sa...

Det är så länge se'n jag var i Stockholm att jag nästan glömt hur vackert det är.
I värmland säger man att det en inte har i tankera får en ha i skankera.
Margaretha
som bara har
gröt i hôvve

reneesfotoblogg sa...

Ååååh, Volvo Duett! Flera hade vi en gång i tiden. Användbara både som barnhage, kalv- och gristransportör, sovkupé mm mm. Inte på en gång dock!

Karin på FOX sa...

Margaretha, Så mycket mer uttrycksfullt det blir på värmländska!

Renee, Jag gillar också duetter. Min vän Kola, som jag inte träffat sedan det begav sig på sjuttiotalet, hade en orange telebil. Den fick jag övningsköra. Vi hade mycket roligt med den bilen. Bland annat försökte vi få upp en drake i stilltje genom att min pojkvän stod på bakre kofångaren med draklinan. Dörrarna öppna för att han skulle kunna hålla sig fast och Kola körde så dammet yrde på grusvägen. Det gick inget vidare med drakflygandet.

Skaffaren sa...

Duett :-)
Igår köpte jag fyra däck till min gamla trotjänare. På tisdag ska jag flytta ner den hit till Skåne.
Sen ska det bli besiktning och behaglig bilkörning.

Karin på FOX sa...

Skaffaren, Bra att det finns nostalgiker som tar hand om gamla trotjänare:)

Barbro Li sa...

En härlig promenad. Värd att gå i alla väder. Jag gullar Duetten också speciellt eftersom det är en gammal god vän som äger den och som lever av att måla som man gjorde förr. Finns många tillfällen till det här på Söder!

Karin på FOX sa...

Barbro Li, Bra att det går att leva på hantverk med tradition!