fredag 10 december 2010

Vargas sjunger stolt
Emma satte sig upp lite vimmelkantig av den våldsamma landningen. Huvudet värkte och hon hörde ett konstigt sjungande ljud.

-Jag har nog fått hjärnskakning, tänkte hon.

Men det var bara herr Vargas som uttryckte sin glädje, sedan skogens konung Älgen givit honom årets finaste pris: "Bästa historieberättaren i alla skogar".

Lucka 10 i Fox Magiska Adventskalender.

7 kommentarer:

HELENA sa...

Hej Karin!
Den är så mysig din julkalender.
Lite nyfiken på hur du byggt upp den..Är den digital (photoshopad) eller har du små "miljöer" du sätter han i?

Karin på FOX sa...

Hej Helena.
Adventskalendern är en gammal högtalarlåda som vi gjort om till teaterscen, med en liten lampa gömd i taket som belysning. Vi började med kalendern år 2000, när vi flyttade till ateljén på Katarina Bangata i Stockholm. Vi har ett dagis som närmsta granne och vi tyckte det var kul att göra något av vårt stora skyltfönster.
De första åren gjorde vi bara små scener utan sammanhang, men efter hand har det blivit små serier av händelser - tre fyra dagar sådär. Först i år har jag vågat mig på att hålla ihop en historia hela vägen.

Photoshop får förstås hjälpa till när jag gör web-versionen. I skyltfönstret är ögonen mer förlåtande än när man ser bilden på en skärm. På den här länken ser man hur lådan ser ut. Det var första året vi lade in bilder på Fox-hemsidan.

HELENA sa...

Magiskt är det, precis som namnet antyder - och barnen där på dagiset måste ju tycka att det är helt fantastiskt kul att följa den! Jag ska se till att gå förbi Katarina Bangata nåndag när jag går ut med vagnen och kolla in det live:)

Karin på FOX sa...

Helena, Knacka gärna på. Jag jobbar oftast på eftermiddagarna:)

Jessica sa...

Bravo Karin! Vilken jätterolig lucka och tänk att herr Vargas fick vara med också :D
Det här är jättefint. Det vet du att jag tycker.

Eva H-höjden sa...

Ja jättefint helt enkelt!!! Jättejättefint!

Kesu sa...

Hahaha! Skrattar högt åt vargens medalj som skogens konung förärat vargen. Säg, skulle ni inte kunna närma er SVT med er kalender? Eller vill ni inte det? Den skulle få både stora och små att trängas framför teven i spänning stor.