fredag 30 april 2010

Trevlig Valborg!

Kvar på ateljén. Jag fick ändå lite vårkänning när vi tog vår morgonpromenad. Världen doftade nytvättad efter gårdagskvällens åskregn. Fåglarna sjunger som tokiga. Man kan nästan inte tro att vi är mitt i stan. Drömmer om att resa till landet, men det blir inget av. Kanske ska jag sätta en hink på björken hemma, för att få lite björksaft. Bilderna är från 2006. Lennart hade varit i Vitryssland och kommit hem med flera flaskor björksaft. Då provade vi själva i trädgårn. Det är enkelt och nu är rätta tiden.3 kommentarer:

Tuvstarr sa...

Har läst om din hundträning i ett nedanstående inlägg.
När min hund Arco var åtta månader gammal, började vi också träna honom i en hundskola. Jag hade aldrig förut haft en egen hund och visste helt enkelt inte hur man gör. Jag tyckte det var viktigt, för en stor hund (han var en Schäferblandning) har mycket kraft och jag ville inte att något händer medan vi var ute.
Jag var helt förtjust att se, vilken skillnad det blev efter bara tre veckors träning med hunden. Plus en vecka till, då hundtränaren lärde mig att arbeta riktigt med hunden. Senare var jag mest ute utan koppel för han följde varje kommando direkt. Det blev lite övning varje dag och livet var för både mig och hunden mycket friare och lättare.

Mina svärföräldrar hämtar också björksaft, den lär vara mycket hälsosam.
Ha en trevlig Valborg!

Karin på FOX sa...

Tuvstarr: Tack för besöket! Hälsa din hund och hoppas Silvester mår bättre. Trevlig Valborg hos dig också! Firar ni med brasa i Tyskland också?

Tuvstarr sa...

Tack, Silvester mår bättre. Hoppas det blir ännu lite bättre tills i morgon, annars ska vi till veterinären änn en gång.
Min Arco dog tyvärr för nio år sen. Om du vill se några bilder titta in här :
http://magica-tuvstarr.blogspot.com/2010/02/arco_04.html
Jag saknar honom fortfarande så mycket, suck.

Här finns det också firande, delvist även med brasa. Men det är helt olika i regionerna.