söndag 4 november 2012

Katt

Vi hade katt när jag var barn. Katt och hund. Överlappande varandra.... Katt vande sig vid hund och hund vande sig vid katt.
Sonen, som bor i garaget sedan vi flyttade hit för nio år sedan, har haft katt nästan lika länge.  Jalmar. Ylle och katten Jalmar är polare, Ylle är bara något äldre än Jalmar. Sedan i våras har sonen och hans flickvän även en andra katt, Erin. Hon är tre år. Hon har varit innekatt största delen av sitt liv, men sedan hon fått smak på utelivet är hon ute mer än inne. Jalmar är inte helt nöjd med att ha fått en kompis... och Erin är en tuffing. Hon är rent ut sagt en drottning.
Den här veckan är vi kattvakter, eftersom sonen och hans flickvän är på Mallis. De var oroliga att Erin inte fick ha sin mat i fred och bad oss ge henne mat inne hos oss. Hit vill inte Jalmar komma. Han tror fortfarande att kattjagande Schnauzern Muffa finns här inne nånstans, trots att hon sedan flera år är avliden. Erin däremot är helt ovetande om denna demon och besöker oss gärna, särskilt regniga dagar.


Alltså har vi nu blivit med katt. Jag tror att Erin har hittat sitt drottningarike. Hon är en kvinna med krav. Hon äter inte vad som helst. En burk tonfisk ska det vara, annars kan det kvitta.


Vi är hennes ödmjuka tjänare!

8 kommentarer:

olgakatt sa...

Om det vore så ödmjukt som önskemål om burkad tonfisk - Olga vill ha hjortstek...
Och emellanåt faller vi till föga. Snacka om kungliga katter, de är oemotståndliga, eller hur?

Karin på FOX sa...

Olgakatt,
SSSCH! Säg inget till Erin! Det är bra som det är.

reneesfotoblogg sa...

Men vad säger Ylle? Detta är ju inte Jalmar!

heidi sa...

katter vet vad dom vill:) jag hade en katt för många år sedan som försökte fiska upp fisken ur grytan när jag gjorde fiskgryta, och som sedan följde upp det genom att försöka nappa åt sig fisken när jag satt och åt:)

och varför nöja sig med något mindre gott, när man kan få det bästa när man är katt:D

katter är härliga djur:)

Mira sa...

Kan bli svårigheter med att få Erin att flytta tillbaka till garaget...

Karin på FOX sa...

Renee,
Jag tror att Erin har gjort klart för Ylle att hon måste respekteras. Ylle tittar underdånigt åt andra hållet när de passerar varann.

Heidi,
Fascinerande personligheter!

Mira,
Jag tror också det:) Det lutar åt att även vi får skaffa kattlucka. I kväll kommer ungdomarna tillbaka, så då får vi se hur det går.

Maria Lindqvist sa...

Vilken fin katt )

Karin på FOX sa...

Maria,
Jominsann. En prydlig liten dam.