tisdag 30 augusti 2011

Robotar tar över!

Tillbaka på ateljén efter sommaren. Ylle och jag delade en gourmérulle från Sibylla till lunch då det slog mig att det kanske är min städvecka. Jag spanade oroligt mot anslagstavlan...


Glatt överraskad kunde jag pusta ut!

torsdag 25 augusti 2011

Kvinnokraft

Atbetet fortsätter med sommarens projekt, att stenlägga syrénbersån. Här kommer en liten lägesrapport i rörlig bild. Maya hittade en perfekt trappsten, som vi flyttade från ett dike till sin rätta plats.

lördag 20 augusti 2011

Kort och gott

Är hemma i stan en kort sväng och passar på att tvätta. I jeansfickan hittade jag den här komihåg-lappen. En kortfattad sammanfattning av sommaren...

tisdag 16 augusti 2011

Tjuvtitt

Här är en korsordsbild att fundera över. Ni har gott om tid. Kommer inte i tidningen förrän i oktober.

måndag 15 augusti 2011

På mållinjen

Idag är deadline-dagen för två jobb.
Sommarjobbet med svenskaboken som jag slitit med så länge... fast jag egentligen inte skulle ta nåt uppdrag under sommaren. Myllerbilder som tar en massa tid och energi. Den här bilden är en av de roligare.... Mitt sommaruppehåll med korsordsbilder (injobbat under tidspress i juni) avbröts abrupt och idag är också deadline för sex bilder till Hemmets Journal. Roligare bilder med större frihet.
Kanske klarar jag mållinjen innan klockan slår tolv.
I morgon är det ett planerat strömavbrott, så jag måste få iväg bilderna innan dess. Jag lyssnar oroligt efter åskmuller och scannar fler  bilder.

söndag 14 augusti 2011

Urkult - alla sorters musik

Nu lovar jag att inte tjata mer om Urkult... bara visa en liten filmsnutt om hur blandat det kan vara med alla sorters musik i olika form... Varsågoda.

lördag 13 augusti 2011

Kantarellstället

Sitter nu från morgon till natt och jobbar. Jag blir servad med goda måltider av min syster. Det har varit kallt och ruskväder, så det har inte varit så lockande att smita från arbetsrummet, men igår tittade solen fram. Då kunde jag inte låta bli att följa med till svampskogen på en liiiten runda.

Det var det värt! Vi hittade enstaka svampar lite här och där, det är ju ett enastående svampår i år. Plötsligt hör jag ett rop. Kerstin hade hittat Stället!

 Kanske var det för att hon hade sina kantarellfärgade landetkläder, som de glada svamparna hälsade på henne.

 Ylle var helt ointresserad av svampen. Varför, förstod vi strax.

 Vart vi än vände oss var där fullt.


 Alldeles nära stället där vi satt och plockade klampade vi rätt på ett grävlingsgryt.

Här är en annan av ingångarna. Ylle tycker såklart att grävlingar är mer intressanta än kantareller. Det är ovanligt gott om grävling där vi bor. Gryten är många. Det här grytet hade vi inte sett tidigare.

Varje kväll blir vår trädgård genomsökt på fallfrukt och daggmask. Häromkvällen snubblade jag nästan på två ungdjur, som grumsade om i mörkret, när jag var på väg mot bastun.

Ylle jagar dem modigt från trädgårn när hon släpps ut om kvällarna. I år har hon också mött en i hagen på dagtid. Det var Krumeluren och hans morfar som såg när de mätte varandra. Grävlingen fräste och Ylle gjorde hotande utfall. Det är lite läskigt tycker jag. Hoppas att hon inte hamnar i en trängd situation. Hittills har det gått bra och grävlingarna har lommat iväg.

torsdag 11 augusti 2011

Fil-animation på Urkult

Urkult är så mycket mer än en musikfestival. Det finns varje år en massa kurser och aktiviteter för både stora och små. Några av vårt gäng gick på Bollywood-dans och andra på Djembe-seminarier. Om ni sett min film om Barnens Urkult såg ni lite av "Caféz" som Krumeluren och jag var på. Det leddes av skådespelare och musiker. Jag hade tyvärr inte kameran med på det första passet, men då var vi med och spelade Shakespeares Stormen. Barn från under året till kanske tio-årsåldern leddes av skådespelare och musiker att göra en fantastisk föreställning i duggregnet utanför cirkustältet. Jättekul!


Jag hade ju spetsat in mig på att lära mig animera i filmjölk. Lisa hängde också på medan Krumeluren sov middag. Maria Lagerborg visade oss hur man gör. Våra filmer kommer så småningom att kunna ses på Urkults hemsida. Här kommer ett litet bildspel om vår animationsverkstad.


onsdag 10 augusti 2011

Barnens Urkult

 Medan det var värmebölja i Stockholm, hade vi det ganska blött i Näsåker. Vi byggde ett litet läger på tre tält och en bil att bo i. Mellan tallarna och bilen fixade vi en hyfsat torr matplats.

 Blötan hindrade oss inte från att ha roligt!

 Krumeluren hade inte mindre än tre Jockar i vårt gäng som lekte med honom. Här är Jocke och Jockegubben i farten. Andra Jocke var på egna äventyr.


Nu kommer en liten film om vad barnen hade för sig i regnet på Urkultfestivalen.

tisdag 9 augusti 2011

Urkult 2011

Här kommer en liten glimt från årets festival.


Mot Urkult!!

Äntligen for vi mot Urkult. Krumeluren är inte van vid långa bilresor, så vi tog det lite lugnt. Vid Losjön, en bit norr om Gävle, tog vi lunchpaus.

 När vi kom till Gnarp började vi leta efter en plats att övernatta. Vi vek av mot kusten och hittade ett litet fiskeläge där man kan tälta.  När vi steg upp på onsdagsmorgonen ville Krumeluren förstås ploppa stenar i vattnet. Där var en liten hamn för småbåtar. I en liten snipa såg vi en groda som måste räddas. Lisa hoppade ner i båten och hjälpte den upp.

 I en annan båt hade en liten sork förirrat sig.

 Jag tänkte på sorkfeber och vågade inte ta i den, men som tur var fann jag en håv och kunde rädda den lilla sorken.

Sedan for vi vidare mot norr. När vi passerade Sollefteå lämnade vi finvädret bakom oss.