måndag 5 december 2011

Lucka 5, Tvättdag


Hon gnolade på en visa hon hörde staren sjunga i våras. Man kan inte annat än vara glad när det är fint väder. Tvättdagar är visserligen jobbiga, men finns det något härligare än doften av ren tvätt på ett klädstreck?

Stararna har nu rest söderut. De tog adjö för mer än en månad sedan. Hon längtar till våren när fåglarna kommer tillbaka. Pappa stare brukar bygga ett bo i ett hål i en stor asp i närheten. När ungarna kläcks samlar flickan de ljusblå äggskalen. De är fina att smycka hennes eget bo med.


Lucka 5 i Fox Magiska Adventskalender

7 kommentarer:

Mira sa...

Jag följer med stor glädje din fina adventskalender, däremot känns det lite... fånigt(?) att kommentera varenda lucka!

Tack för att du lägger ner sånt stort jobb på att göra oss glada! :-)

Pettas sa...

Jag följer också med med stort intresse och spänning. Jobbar du med barn eller gör du det här för att roa oss vuxna barn också? Det är underbart och roligt att vara med på ett hörn. Tänkte genast på en liten rolig saga om två små troll som bodde i ett såll. Jag lät barnen vara med och skapa trollen, bygga upp deras tillvaro...jätteroligt
Tack Karin!

Karin på FOX sa...

Mira, Helt OK att bara titta:)

Pettas, Från början... för tio år sedan, då också Stribergs-Christina jobbade här, gjorde vi adventskalendern bara för förbipasserande barn och flanörer utanför Fox. Vi har ett dagis som granne. Några år senare hade vi startat vår gemensamma hemsida. Där upptäckte vi att tittskåpsbilden blir mer uttrycksfull i datorn.

Nu gör jag den mer eller mindre själv, så då passar jag på att öva mig att hitta på historier. Det blir lite samma känsla som man hade i sina fantasilekar som barn. Drömmer om att nån gång göra en egen bok. Eller ännu hellre animation. Men dit är det långt. Den gamla högtalarlådan som Chris och vi andra gjorde om till tittskåp hänger med fortfarande, men dagisbarnen är nya varje år.

Det låter jättekul att som du ta med barnen i sagoleken. Då kan det verkligen dra iväg vart som helst.

mossfolk sa...

Den är så fin, din adventskalender! Har du gjort flickan själv?

Mira sa...

Vad jag förstår står kalendern fortfarande i ert fönster. Hur gör du med texterna? Skriver du dem eller får fönsterkalendern vara utan text?

Karin på FOX sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Karin på FOX sa...

Mossfolk, Jo jag blev inspirerad av en annan bloggare, Eva-Maria Nerling, http://colourful-research.blogspot.com/ . Hon gör en massa fina saker. En avdelning på hennes blogg visar några små dockor som hon gjort. Hon berättade att hon använde "paper clay". Så jag började leta efter det och hittade papperslera på Panduro.

Det var när jag började leka med den blev jag sugen på att göra en saga.

Mira, Det är premiär i år för text även i fönstret. Det blev ju mycket bättre så. Tidigare har vi bara haft en skylt med hänvisning till Fox hemsida, men jag tror sällan folk gör sig det besväret att titta på nätet också.