fredag 29 juli 2011

Sommarens projekt


Vi har haft en vildvuxen syrenberså i alla år i trädgården. När Maya var liten lekte hon i det gröna rummet, som blivit som en koja. Där var mörkt och muggigt. Den här sommaren bestämde sig döttrarna för att göra bersån till en fin uteplats. Nu ska den bli stenlagd. För en vecka sedan kom grusbilen med singel och stenmjöl.

Den kommer att bli en fantastisk kvällsplats, där solen dröjer kvar länge.

Syrenträden blev brutalt beskurna. Hoppas de kommer igen med kraft.

Berra som var på besök, sattes också i arbete. Efter att ha baxat upp en jättesten ur jorden, (som vi tidigare gått bet på) lassade han singel och grus med oss andra.

 
Medan jag och min syster for till Linköping och hämtade gatsten, gick han med tjejerna och plockade svamp. Här är skörden. Flera finfina Karljohan och massor av kantareller.

 
Lennart är lycklig när han får tillfälle att elda!


Publik har vi också. Här hade koflocken fått för sig att Lennart var bonden. Kossorna följde efter Lennart på sin sida stängslet när han gick fram och tillbaka med grus och de brölade hjärtskärande. De ropade att nu var det renbetat och dags att byta hage.

Gungstolen hade trillat isär. Med borttagna medar fick den ge en försmak av vår framtida kvällsplats.

Så här långt hann tjejerna innan de for härifrån. En god början. Nu väntar sommarens höjdpunkt, Urkultfestivalen i Näsåker, så vi får väl se hur det går med färdigställandet. Sommaren är alltför kort.

2 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Vilka rara töser du har! Rar Berra också!

Mira sa...

Det ser härligt ut! Och ja, syrener har en otrolig förmåga att återkomma. Hoppas ni får en härlig plats!