tisdag 29 december 2009

Shu har flyttat in

Nu är Shu äntligen installerad i farmors hus på Svartsjölandet. Lååångt från stan. Kvällen innan hade han farit dit med bussen, men inte gått av på rätt hållplats. Vilse i mörkret och kylan hade han knackat på i ett hus i närheten av bussens ändhållplats. Ett nödsamtal kom till mig mitt under fackeltåget för Gaza. Lennart erbjöd sig fara ut och skjutsa honom rätt, men jag hade bilnycklarna till den enda bilen med vinterdäck i fickan. Den snälle Färingsöbon lovade köra honom. I den förvirring som uppstod tog Lennart en sommardäcksklädd bil den 1 timma långa vägen och mötte upp vid huset.

I går for vi allihop och hälsade på. Vi hade ändå planerat att åka dit och gå igenom de av farmors kläder som inga syskon velat ha, för vidarebefordring till Brasilien och Israel.

Shu ville gärna ha den här T-shirten, som jag kommer ihåg från en släktresa till Mallorca.

Vi tog en promenad i omgivningarna. Här hälsar vi på hos Lennarts bror, som bor granne med farmors hus. Det här är ett gammalt badhus och ångbåtsbrygga från förr, där vi brukar lägga till när vi tar vår båt från Kungsängen för att hälsa på om somrarna.

Shu i tomtemössa.

I grannskapet finns fantastiska miljöer. Jag hoppas Shu kan bli inspirerad att börja måla igen.

7 kommentarer:

Emma R sa...

Vad härligt att Shu kan bo i huset! Hoppas också att inspirationen återvänder!

Känner igen det lilla vackra fallfärdiga huset från den vackra tavlan som du gav mig julklapp! Tycker så mycket om den tavlan, så det var roligt att få se det lilla huset på bild!, Kommer ihåg att du då berättade att det låg på Ekerö!

Hälsa Lennart att han var en modig hjälte som körde utan vinterdäck hela vägen till Ekerö för att komma till Shus undsättning!

Bra också att de gamla kläderna kan komma till användning för människor i Brasilien och Israel!

Kram kram!

Kesu sa...

Jösses! Vilken hjälteinsats! Lennart att halka runt och ni alla för att ni hjälper Shu med bostad. Smart tanke att Shu kanske tar upp akvarellmålandet med inspiration av omgivningen.

Ha en riktigt sprakande fin nyårsafton! Allt gott för 2010!

Christina sa...

Toppen att Shu får bo där, vilken strålande idé!
Han är för söt i t-shirten från Mallorca ha ha!

Med det landskapet runt omkring sig borde han inte vara oberörd....fast det är ju inte det som är problemet, hrmmmfff.

Eva H-höjden sa...

När jag var liten hyrde mina föräldrar en liten stuga på Svartsjölandet, jag tror av en familj Carlstén. Den låg i närheten av hemmet för pojkar - vad det nu hette med doktor - vad han nu hette - ;-) senil.....
I alla fall klappar mitt hjärta lite extra

Karin på FOX sa...

Eva: Kan det vara Skå och barnbyn, med Skå-Gustav du menar, eller Hammargården?

Karin på FOX sa...

Eva: Det finns också ett ställe som heter Sundsgården, som ligger i närheten av huset Shu bor i.

Eva H-höjden sa...

Det är Skå javisst! Skå Edeby.
Nu klingar barndomens klockor igen ;-)