tisdag 29 december 2009

Frihetsmarsch för Gaza

27 december, på årsdagen för kriget, deltog vi i en solidaritetsaktion för Gaza. Ett fackeltåg från Björns trädgård och Stockholms moské, genom stan till Immanuelskyrkan.

50 000 människor ska den 31 december försöka gå genom Gaza. Världen över går folk i liknande fackeltåg i solidaritet med Gazas befolkning, som varit under blockad i två och ett halvt år.

I stockholm var vi kanske 150 tappra, som trotsade kylan. Vintern har också kommit till det sönderbombade Gaza som fortfarande är blockerat av Israel. Sverige stod tyst när Israel bombade skolor och moskéer och dödade nästan 1200 civila.
I Immanuelskyrkan väntade palestinsk mat och underhållning av bland andra Monica och Carl-Axel Dominique, Monica Nielsen, Hanne Kirkerud och Divine. Kvällen avslutades med en insamling till "Ship to Gaza". I sommar planeras ett fartyg lastat med efterlängtade varor och matriel försöka trotsa Israels flotta och nå Gaza. Vill ni veta mer om Ship to Gaza och om hur man kan bidra, klicka här >>>

Här är Lill-Gaya. Hon är så liten att man kan gömma henne i fickan. Här har hon just kollat vad jag hade för godis i min ficka. Gömd i en väska och helt knäpptyst, bevistade hon hela solidaritetsfesten.

3 kommentarer:

Emma R sa...

Hade jag befunnit mig i Stockholm hade jag mer än gärna gjort er sällskap!!!

Hälsa storasyster Kerstin så jätte mycket från mig!

Kram Emma

Christina sa...

Detsamma säger jag, Heja!!!!

Eva H-höjden sa...

Vilka varma fina bilder mitt i kylan!