fredag 30 maj 2014

Upptäcktsfärd i Malmö

På väg till Folkets Park passerade vi "Jesusparken". Där har duvorna kommit på att de kan åka snålskjuts på bilar. Maya säger att nån brukar mata dem från en bil. Ibland är det så tjockt med duvor på och kring bilar vid vändplatsen att förarna inte törs köra vidare.

 Det har kommit en ny attraktion till parken.Krumeluren håller "gamfolket" igång.

... och tittar beundrande på de stora skejtarna.

 Krumeluren har pratat om att han vill träffa kängururna ända sen i höstas, när moster Maya flyttade till Malmö.

Albinon var mest social. Det finns ett par till, varav en med en liten i pungen, men de hamnade inte i fokus denna gång.Vi hann med Pildammsparken också. Här är änderna mer orädda än hemma. Några ungdomar vilade i en hög vid vattenbrynet. Ylle förstod inte alls varför hon inte fick sätta fart på dem.Maya höll i kameran och tog de här två sista bilderna. Det var en fin men lite kall och blåsig Kristi himmelsfärdsdag i Malmö.


2 kommentarer:

olgakatt sa...

Tänkte ni på att Pildammsparken är "arv" efter Baltiska Utställningen för precis 100 år sedan? Det har alltid fascinerat mig som växte upp i stort sett tvärs över gatan från parken.

Karin på FOX sa...

Olgakatt, Ja vi såg Margarethapaviljongen och planteringarna framför som rekonstruerats så som de kanske såg ut 1914. Lite svindlande. Väldigt fin park!