fredag 11 april 2014

Stenåldersdragkedja

 Mitt keltiska fågelmotiv som jag berättade om tidigare har varit klart ett tag. Jag behövde fundera på vad det skulle bli. Nån slags liten väska. När jag broderade hade jag nog tänkt att fåglarna skulle sitta på ett väsklock, men sedan tyckte jag att fågeln som då skulle hamna uppochner blev finare. Därför fick jag tänka om och klippa av tyget. Då gällde det att hitta på ett annat sätt att stänga väskan. Jag tyckte att ett vanligt blixtlås skulle kännas fel till ett sånt gammaldags motiv. Det fick bli en lösning som jag sett för några år sedan på Urkultfestivalen. Där såg jag en väska sydd i fiskskinn låst med en sticka.  På stenåldersvis helt enkelt.

 Stickan jag täljt av en tunn enestam behöver lite putsning och olja, men den dög till att måtta hällorna efter. Jag tänker låsa den med en tunn läderrem i hålen jag gjort i var ände. Och så behöver jag sätta på en axelrem på något sätt. Kanske syr jag ett foder invändigt också.


Fågelrutorna till kudden har också blivit några fler. Det är så kul att tokbrodera. Mindre roligt att montera... men det blir nog en kudde vad det lider.

4 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Det där med att montera är ingen hit, många virkade rutor väntar på att bli till något.

Pysselfarmor sa...

Vilken snygg väska och en så fiffig lösning på "låset"! Tokbrodera är roligt!

olgakatt sa...

Ett sånt lås har jag på en liten skinnpung jag köpte på Jamtli för många år sedan. Jag brukar ha den till min skånska folkdräkt.Det är litet pilligt att stänga men känns säkert när det väl är gjort.

Mira sa...

Stum av beundran!