lördag 24 augusti 2013

Medevi Brunn

Följ med på en grötlunk!

2 kommentarer:

olgakatt sa...

Tänk att grötlunken finns kvar! Vi gick den en gång på 70-talet när vi hade en amerikansk tjej på besök och gjorde en biltur på en vecka. (Den amerikanska tjejen var oerhört blasé och ingenting av allt vi gjorde passade henne. Göta Kanal var värdelöst, Medevi kasst och att hon skulle gå i grötlinken avr inte att tänka på. Nör vi stannade vid Rökstenen steg hon inte ur bilen. I en medeltida kyrka på Öland hittade hon Luthers katekes. Det passade henne - han var ju amerikan(!)......)
Men maken och jag gick grötlunk och tyckte det var roligt. Vi hade ju inte några amerikanska pretentioner.
Förresten stannade jag till vid Medevi Brunn för ett par år sen när jag kom förbi avtagsvägen. En trevlig miljö med bl a det gamla sjukhusmuseet som är väldigt intressant.

Karin på FOX sa...

Olgakatt, Din berättelse får mig att minnas Benjamin, en gäst från Israel. Min syster och jag tog honom med på vandring på Östgötaleden. Han skröt innan med sina erfarenheter av vildmarksliv. Vi besökte "Trolle gater" som är ett grottsystem. Man kar krypa rätt långt i sprickbildningarna, men det är trångt och bitvis blött. Själva tyckte vi det var spännande, men vår gäst klagade på att det inte fanns elektriskt ljus och ledstänger. Sen hade vi otur med vädret, ösregn och åska. När vi slog läger vid ett fast vindskydd och började leta ved och förbereda maten osv. satt han och sjöng böner under tak. Vi bad honom hjälpa till, men han sa: Jag fryser, och fortsatte vagga fram sina böner.
Man kan ju anta att han fick en smärre klimatchock av den svenska sommaren, men annars var han nog den minst nyfikne gäst jag nånsin stött på.