måndag 1 juli 2013

Tågpremiär 2013 i Lakvik

Den här helgen har vi kört igång tågsäsongen vid Risten Lakviks Museijärnväg. Jag och några andra tanter driver caféet vid Lakviks station. Ångloket väntar på en reservdel, så för dagen kördes tåget med ett disellok. Vi hoppas att vårt ånglok ska kunna rulla redan nästa helg. Har ni vägarna förbi Lakvik någon helg under sommaren rekommenderar jag en Lakviksfika och en liten tågtur ner till Risten. Där kan den som känner sig sugen ta sig ett dopp i sjön. Några resenärer köpte en utflyktskorg i caféet och fikade vid stranden mellan två turer.
 Jag höll mest till i köket och fixade rallarmackor eller diskade. Mary är en hejare på våfflor och Lena säljer och håller ordning på oss alla.


 Det finns mycket att titta på för stora och små.  Lite större barn kan låna dressin och ta en tur till hållplatsen Backasand och tillbaka. Men det krävs en vuxen för att vända de tunga dressinerna.


En SPÅR-hund hör väl till en järnvägsstation. Den franska Basseten Saffran sköter städningen under caféborden i trädgården och får mängder med klappar. Ylle fick tillbringa dagen i bilen och på biljettexpeditionen. Hon och Saffran har inte dragit riktigt jämnt.Det har vi idag försökt råda bot på med en lång promenad tillsammans. Det gick lugnt och fint till, så det finns hopp.


1 kommentar:

Pysselfarmor sa...

å så himla kul att sådana miljöer bevaras!