tisdag 19 juni 2012

Sommarbetet


I går släpptes ridskolehästarna på sommarbete. För första gången var jag med och jobbade. För att få förmånen att rida hästarna till betet, hjälps alla åt att städa rasthagar och stall. I stallet gjordes alla bäddar rena och torvströet från stallgångarna skottades bort. Jag jobbade med hagarna.

Under våren har vi fått hämta hur mycket gödsel vi vill från rasthagarna till våra trädgårdar. Det gjorde jag ett par gånger. Trots det fanns många kärror hästgödsel kvar att städa undan. Flera gräsklippare puttrade också runt staketen och gjorde fint. Här kommer en liten film/bildspel. Håll ut till slutet för att få se hästarnas sommarlovsglädje. Tyvärr har jag ingen bild vare sig från ritten eller själva släpp-ögonblicket, för då hade jag fullt upp med min häst.



Så blev det äntligen dags att sadla på och rida iväg. Hästarna hade tidigare på dagen fått sina skor borttagna, så några av dem var lite ömfotade. Därför skrittade vi genom skogen mot sommarhagen. Det blev en dryg timmas ridning genom den ångande skogen. De senaste dagarnas regnande gjorde att det bitvis var ganska blött, men den här dagen var fin.


Till sist fick vi slita oss från de lyckliga hästarna och ta oss tillbaka till stallet för att putsa sadlar och träns.

5 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Härlig sistabild!:)

reneesfotoblogg sa...

Även hästar ska ha sommarlov!

Mira sa...

Härligt! Och jag önskar dig en skön sommar!

Karin på FOX sa...

Tack för era fina kommentarer. Jag önskar också er en skön sommar!

Anonym sa...

Superhärligt! Glad sommar!
Elin (från ridskolan)