lördag 24 oktober 2015

Nu pluggar jag grafik

 Jag har inte varit så aktiv bloggare på sista tiden. Det har varit fullt upp med Grafikskolan och att försöka hinna med mina fasta uppdrag. Nu har vi just avslutat en kurs på tre veckor i screentryck. Dessförinnan har vi jobbat med Collografi och djuptryck. De som följer mig på instagram har sett vad jag gjort då. På instagram heter jag karinpafox. 

Här har jag och mina unga kurskamrater satt upp ett urval av vad vi gjort i screentryck i "Gropen", en del av Grafikskolans lokaler i södra Hammarbyhamnen som används för genomgångar, föreläsningar och bildvisning.  De senaste dagarna var hektiska för att hinna trycka det vi höll på med. Som tema för vår uppgift i screentryck hade vi en text ur boken Gheel - de galnas stad av Per Odensten och ett ljudspår som vår lärare Matts Husser gjort.

Historien är smått absurd och gav upphov till en mängd tolkningar. Huvudpersonen tror sig vara en ängel som störtat. Han vaknar omtöcknad, men finner sig oskadd förutom att han saknar tummar. Vad värre är att han också verkar ha förlorat förmågan att flyga. Gång på gång testar han från diverse avsatser, vilket jag försöker illustrera här.


 Jag hann med ännu en bild till uppgiften.

Här går vi igenom hur man kan göra en spiralinbindning. Alla valde ut ett tryck som bidrag. Så band vi in en upplaga av våra alster i femton ex så att varje elev fick ett och skolan ett.

Inga kommentarer: