tisdag 24 juni 2014

Broderat tåg i Lakvik

 Nästa helg är det tågpremiär vid Risten-Lakvik Museijärnväg. Vi tittade in härom dagen för att se hur det går med förberedelserna. Jag bad Olles kompis Alex, som jobbar på SJ, att posera med tågklarerarens uniformsmössa vid skrivbordet på stationsexpeditionen. Vi hoppas att han kommer tillbaka i sommar för att jobba som konduktör.

 Lena Djurström, som basar för järnvägskaféet är med i Broderiakademin. I vår har hon och hennes vänner broderat ett tåg.
 Väldigt kul tycker jag det blev! Får se om vi nu kan övertyga de konservativa herrarna i föreningen att låta det få en plats i väntsalen.

Lena jobbar med att sy nya gardiner till vagnarna. Det ska bli fint till premiären! Kom förbi och åk en tur i sommar. Från 28 juni till 10 augusti går tågen fyra turer om dagen lördagar och söndagar. Lakvik station  ligger 3,5 km från Björsäter, på vägen mot Åtvidaberg.

Här en länk till karta så att ni hittar. Hemsidan för RLJ hittar ni här. Föreningen har också en facebooksida. Sök efter Risten-Lakviks Järnväg.

2 kommentarer:

olgakatt sa...

Finaste tåg jag sett sedan Faberges tåg som får plats i ett påskägg!

Karin på FOX sa...

Tack Olgakatt! Det ska jag hälsa Lena!